EPA/Daniel Dal Zennaro
Selektor Italije Đanmarko Poceko

Košarkaška reprezentacija Italije ostvarila je najveće iznenađenje na tekućem Evropskom prvenstvu, a jedan od ključnih trenutaka u šokantnoj pobedi “Azura” nad selekcijom Srbije bilo je isključenje Đanmarka Poceka u trećoj četvrtini. Posle pobede nad „Orlovima“ temperamentni Poceko bio je ponosan na uspeh svojih igrača.

Italija je pobedila rezultatom 94:86, a u četvrtfinalu protivnik će joj biti Francuska.

– Šokirali smo svet. Kako smo sjajan posao obavili protiv velikog tima – u ekstazi je bio Poceko posle pobede.

– Ovo je verovatno najveća pobeda u istoriji italijanske reprezentacije. Na drugom mestu je polufinale iz 2004. godine. Tada sam ja još igrao, to se dogodilo u Atini na Olimpijskim igrama. Svi misle da je to naš najbolji meč u istoriji, ali utakmica sa Srbijom je bila mnogo bolja za nas. Igrali smo srcem – kazao je 49-godišnji trener, koji je kao igrač dugo bio plejmejker italijanske reprezentacije.

Preostala tri para četvrtfinala su: Španija – Finska, Nemačka – Grčka i Slovenija – Poljska.

1 COMMENT

  1. pesic bez ikakve taktike dozvolio da ga izvata tal.cirkuzant. neoprostivo je da trener kaze da tim nije bio spreman. svi ti igraci nisu dosli iz bolnice vec iz najvecih liga i da ih fizicki dodatno ne spremi je tragikomicno. i drzanje nepokretnog milinova (napravlenna razlika -19 trener ne reaguje) za koga rekao da nije trenirao 10 dana jer bio bolestan? pa ovaj je u mozak bolestan. pesicu obrukao si se i preuzmi krivicu za debakl.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here