EPA-EFE/Demian Alday Estevez

Havijer Maskerano potvrdio je da odlazi u fudbalsku penziju.

Havijer Maskerano odigrao je svoj poslednji meč u noći između nedelje i ponedeljka, a njegov Estudijantes de La Plata poražen je u Liga kupu Argentine od Argentina Juniorsa 1:0.

Na konferenciji za medije nakon meča Maskerano je objavio vest koja je mnoge možda i iznenadila iako ima 36 godina i 17 godina iskustva profesionalnog igranja fudbala.

– Želeo bih da kažem da se danas povlačim, od danas je moja profesionalna fudbalska karijera završena – rekao je Maskerano.

– Želeo bih da se zahvalim Estudijantesu koji mi je dao priliku da karijeru završim ovde u Argentini. Mislim da je došao pravi trenutak da se povučem – dodao je Argentinac.

Sa reprezentacijom Argentine Maskerano je osvojio dva olimpijska zlata (2004. u Atini i 2008. u Pekingu), bio je vicešampions veta 2014. godine. Što se tiče bogate klupske karijere osvajao je pehare u Argentini sa River Platom, Brazilu sa Korintijansom i gospodario je Španijom sa Barselonom. U Barseloni je osvojio 19 pehara – pet puta je bio šampion države, pet puta je osvojio Kup kralja, tri puta španski Superkup, dve Lige šampiona, dva UEFA Superkupa i dva Svetska klupska prvenstva.

Prvi klub u Evropi, nakon odlaska iz Korintijansa 2006. bio mu je Vest Hem za koji je odigrao svega pet utakmica pre nego što je prešao u Liverpul za koji je igrao tri godine i odigrao 94 utakmice. Usledio je prelazak u Barselonu u kojoj je igrao osam godina i ostavio neizbrisiv trag. Iz Katalonije se otisnuo u Hebei Čajna forčn, a karijeru je završio u Argentini u kojoj je igrao od januara ove godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here