Naklon pred humanom Desom

0

Stalni posetilac: Deca Međed u ”Vestima”
 

Jednostavno je ušla i bez mnogo reči pružila 100 evra za svoju stalnu štićenicu
mladu 27-godišnju Svjetlanu Kljajić iz ključana kod Kozarske Dubice. Ova samohrana majka ostaće upamćena kao medicinski fenomen, jer je preživela jedno od najsmrtonosnijih neuroloških oboljenja i u komi rodila zdravu ćerkicu Jovanu, ali nažalost posle svega ostala nepokretna.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Već osam godina ovu hrabru ženu pomažu naši čitaoci među kojima je i donatorka Desa Međed, rodom iz Kozarske Dubice, koja je davne 1965. otišla u svet iz Beograda, a vetrovi su je odneli sve do Halmstada u Švedskoj.

I tamo na hladnom severu dugo godina radila, zaslužila penziju, ali i ostala u Švedskoj. Svake godine srce je povuče i ka prestonici Srbije ali i u zavičaj gde još ima familije. "Sve dok budem mogla, dolaziću u posete, i sve dok budem imala za sebe – imaću i za druge. Jer nije Svjetlana jedina kojoj pomažem… Tu je i mali Nikola Dunović iz Prijedora, sin Jelene Trikić nazvane Majka hrabrost", kaže nam na rastanku Desa Međed uz molbu da joj na švedsku adresu pošaljemo jedan primerak "Vesti".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here