Foto: Instagram/Printscreen
Gloria Grejem

Slavna glumica Glorija Grejem ostala je upamćena po burnom životu i skandalima.

Od kraja 40-ih do kraja 50-ih godina prošlog veka, ova poznata dama je u Holivudu važila kao jedna od najpoznatijih glumica, osvojivši čak i Oskara za najbolju sporednu ulogu u filmu “Grad iluzija”. Međutim, slava je polako iščela i nakon mjuzikla “Oklahoma!” iz 1955. godine, nije ostvarila značajniju filmsku ulogu.

Do kraja života nastupala je uglavnom u pozorištu, uz povremene filmske i televizijske uloge. Tome je doprinela njena reputacija problematične glumice na snimanjima, kao i njen buran život van kamera.

Njen put ka slavi bio je začinjen skandalima, najviše zbog privatnog života u kome je imala četiri braka za 15 godina i podvrgla se brojnim hirurškim procedurama u pokušaju da zadrži svoj mladalački izgled. Bila je udata, između ostalih, za režisera Nikolasa Reja i za njegovog sina Tonija Reja i sa obojicom je imala decu. Još skandaloznije, kada je prvi put zavela pastorka, njemu je bilo – 13 godina, a suprug ju je zatekao u postelji sa njegovim sinom.

Zanimljivo da je Grejemova posle Nikolasa Reja imala još dva braka. Prvo se udala za izvesnog Saja Hauarda, a potom i za – malog Entonija. Istina, dečak je tada već bio odrastao. Potrajali su 14 godina.

Umrla je u Njujorku, 5. oktobra 1981. od raka dojke. Iako je tokom života uživala u bogatstvu, na kraju je ostala bez ičeg.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here