Namirnice koje ne smete stavljati frižider

0

Neke namirnice se brže kvare u frižideru
 

Hladnije temperature negativno utču na ukus krompira, čuvajte ga u špajzu i to u papirnim kesama, plastične nisu dobre jer zadržavaju vlagu koja utiče na brzo propadanje krompira. Većina sorti krompira trebalo bi da traje tri nedelje, ako se ispravno čuva.

 

Hleb

Hleb ostavljen u frižideru brzo će se osušiti. Umesto toga, ono što nameravate da pojedete u roku od četiri dana, držite na sobnoj temperaturi, ostatak zamrznite.

 

Luk

Luk voli da "bude" u originalnoj mrežastoj vrećici u kojoj je kupljen ili bilo kakvoj drugoj koja omogućava cirkulaciju vazduha, na sobnoj temperaturi. Držite ga dalje od krompira koji ispušta vlagu koja može da podstakne truljenje.

 

Beli luk

Ostaće u dobrom stanju i do dva meseca ako ga držite u špajzu, na sobnoj temperaturi. Držite ga u nečemu što omogućava protok vazduha.

 

Paprike

U frižideru mogu da dobiju bledu boju pa ih držite na sobnoj temperaturi i nikada u plastičnim kesama. Da biste ubrzali sazrevanje, ako je potrebno, stavite ih u papirnu kesu. Kad su taman zrele mogu trajati oko tri dana.

 

Kafa

Frižider stvara kondenzaciju što može uticati na ukus mlevene kafe i kafe u zrnu.


Zimske tikvice

Razne sorte zimskih tikvica trajaće vam oko mesec dana ili više ako ih čuvate na sobnoj temperaturi u špajzu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here