Pexels
Ilustracija

Ajlajner nekim ženama bolje stoji nego drugima ili ga jednostavno ne nanose na pravi način. Kako biste dobili savršen izgled očiju, primenite savete mejkap stručnjaka.

Mačkasti oblik

Ako želite da izgledate zanosno, probajte da napravite mačkasti oblik očiju. Mnogim ženama pristaje ovaj način šminkanja, posebno onim sa okruglim oblikom očiju. Izvlačanjem alajnera van ivice oka, vizuelno se postiže da oko izgleda više seksi.

Samo gornji kapak

Ovo je idealno za sitnije oči, jer će ih na ovaj način otvoriti, posebno ako se istaknu trepavice. Zato uz ovaj način šminkanja stavite kvalitetnu maskaru koja će dodatno uviti vaše trepavice. Važno da zapamtite da ajlajner stavljate iznad trepavica, nikako na unutrašnju ivicu oka, jer će onda efekat biti suprotan.

Pojačana verzija mačkastog oblika

Ako vam se sviđa mačkasti način stavljanja ajlajnera, možete i dodatno da eksperimentišete kako biste pojačale efekat. Ovo je idealna šminka za one dame koje imaju skupljene oči. Izvlačanjem ajlajnera dužinom kapka i van njega, učinićete oči istaknutijim, a ako isto to uradite i ispod oka, vaše oči će izgledati mnogo veće i otvorenije. Ovaj način šminkanja je veoma interesantan i ima dupli efekat.

Unutrašnje ivice

Idealan način šminkanja za one dame koje imaju oči srednje veličine, i za one koje imaju krupne oči u obliku badema. Izbegavajte da stavljate ajlajner ovako ako imate sitne oči, jer će ih to učiniti dodatno manjim. Ali, ako imate oblik očiju poput badema, stavljanje ajlajnera na unutrašnju ivicu oka, daće im lepšu liniju. Ne prelazite na spoljni deo oka jer će oči tada izgledati još veće.

Pojačan spoljašnji ugao

Savršen način da se očima sa spuštenim kapcima, pomogne da budu podignute baš na mestima gde trebaju da izgledaju tako. Tečni ajlajner je najbolja varijanta za ovakve oči jer ne postoji opasnost da će se razmazivati kada se jednom stavi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here