Nanošenje karmina i oblik usana su, naravno, u direktnoj vezi. Saznajte na šta morate da obratite pažnju.

Usne su različitih oblika i veličina. Neko ima pune, neko tanke, neko široke, ali u svakom slučaju, svake su jedinstvene i savršene, na svoj način.

A da bi izgledale još bolje, koristimo “pomagala” poput ruževa i olovaka. Saznajte kako da vam svaki put mejkap usana bude savršen!

Nanošenje karmina i oblik usana – saveti i trikovi

Proporcionalne usne

Malo je onih koji su toliko srećni da imaju proporcionalnu i donju i gornju usnu. I baš njima svaki mejkap dobro stoji. Uz to, možete nanositi i bilo koju nijansu. Za efekat smanjenja fokusa na usnama (ukoliko to želite) koristite neutralnije nijanse. U suprotnom, ukoliko želite da usne budu u prvom planu, koristite jače ruževe. Takođe, savet je da koristite mat ruževe, jer sjajevi naglašavaju usne dodatno.

Mala, okrugla usta

Sjajni ruževi i sjajevi idealna su opcija za vas. Svetliji tonovi privlače pažnju i čine usne većima. Izbegavajte tamne nijanse jer vizuelno smanjuju usne.

Punija donja usna

U pitanju je veoma čest oblik usana. Ukoliko želite da smanjite fokus na donju usnu koristite korektor kojim ćete prekriti ivice donje usne. Mejkap stručnjaci savetuju da koristite neutralne i mat nijanse, a da sredinu usana osvežite svetlijim tonovima.

Punija gornja usna

U ovom slučaju cilj je da se stvori simetrija i balans s donjom usnom. To ćete postići ukoliko usne oivičite olovkom pre nanošenja karmina. Koristite svetlije nijanse, poput nude pink na donjoj usni kako biste stvorili efekat volumena. Izbegavajte sjajeve i sjajne karmine jer će gornja usna tako izgledati još veće.

Tanke usne

Nemate pune usne? Nikakav problem! Uz pomoć četkice nanesite puder u prahu na usne. Zatim, olovkom iscrtajte usne, prelazeći preko ivica, kako biste stvorili iluziju punijih usana. Nakon toga, nanesite svetliji karmin i četkicom izblendajte. Tek onda nanesite nude nijansu. Na kraju koristite i sjaj kako bi vam usne izgledale punije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here