EPA/Joel Carrett
Novak Đoković

Bivši kosovski ministar spoljnih poslova Petrit Seljimi oštro je osudio poruku koju je Novak Đoković napisao na kameri na Rolan Garosu posle pobede protiv Aleksandra Kovačevića.

Noletovu poruku: “Kosovo je srce Srbije, stop nasilju”, Selimi je komentarisao ovim rečima na društvenim mrežama:

“Naravno da najpoznatiji sportista-desničar na svetu Novak Đoković ulazi u borbu, objavivši na velikom ekranu Rolan Garosa poruku: Kosovo je srce Srbije, baš u trenutku kada srpski radikali napadaju francuske i NATO vojnike na severu Kosova”, napisao je bivši ministar.

Novak je na konferenciji za novinare posle meča protiv Aleksandra Kovačevića dodatno obrazložio poruku: “Kosovo je srce Srbije”.

– Mislim da sam rekao sve tom porukom, nisam političar, nemam nameru da ulazim u političke debate. Jako me boli kada vidim šta se događa na Kosovu. Naši ljudi su proterani iz opština. Najmanje što sam mogao da uradim je ovo. Osećam odgovornost kao javna ličnost. Nezavisno od oblasti u kojoj se nalazim. Kao i sin čoveka koji je rođen na Kosovu, osećam dodatnu odgovornost da iskažem poruku podrške našem narodu. Mnogi ne znaju šta budućnost donosi za Kosovo i srpski narod. Vrlo je bitno da pokažemo slogu i podršku i u ovakvim situacijama – istakao je Novak.

U međuvremenu, zbog Novakove poruke na kameri, oglasio se i Rolan Garos kratkim saopštenjem.

“Ne postoje zvanična pravila na grend slemu koja kažu šta igrači smeju, a šta ne smeju da pišu i govore. Teniski savez Francuske neće se više oglašavati po ovom pitanju niti pokretati ikakve postupke”, saopštili su iz Pariza.

Teniska federacija Kosova najavila je da će ipak zatražiti od ATP tura i Rolan Garosa kaznu za Đokovića.

– Đoković još jednom provocira nacionalističkim porukama. Srpski teniser poreklom sa Kosova nastavlja sa šovinističkim i nacionalističkim ponašanjem protiv države Kosovo. Osuđujem strogo taj gest. Teniski savez Kosova će braniti dostojanstvo i vrednosti našeg društva i države, ali i sporta generalno – rekao je predsednik TS Kosova Jeton Haderđonaj za tamošnje medije.

7 COMMENTS

  1. Koga briga što neki Seljimi iz lažne države Kosovo priča??? Znaju Francuzi da je on samo saradnik NATO okupatora, a više od polovine Francuza je protiv NATO-a !!! Bravo za Rolan Garos !!!!

  2. Kosovo je Srbija i tako ce ostati imate vi srece sto vam je Vucic na vlasti aliqdocice uskoro neki novi koji ce ponovo proterati okupatore sa nase Zemnje jer Stpski Narod nikada nije pokleknuo pred neprijateljm.

  3. Новак је ❤️Србије🇷🇸
    И Косово је ❤️Србије🇷🇸

    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here