EPA/Đorđe Savić

Grupa srpskih momaka zadobila je telesne povrede u napadu grupe Albanaca u Babinom Mostu kod Obilića.

Do napada je došlo sinoć oko 22 časa, kada su se četiri srpska srednjoškolca kretala selom i naišli na grupu od šestorice Albanaca iz istog sela.

Roditelji jednog od povređenih mladića iz porodice Slavić preneli da je do napada došlo bez ikakvog povoda, te da je njihov sin od udaraca zadobio povrede po glavi i telu.

– Najpre su ih napali na seoskom putu da bi zatim nastavili sa napadom kada su naša deca krenula da beže prema susednim kućama, kako bi se sklonila. Sustigli su ih i tukli po glavi i stomaku, grudima. Naneli su im povrede, a lekari će da utvrde kog su stepena – rekli su iz porodice Slavić.

Svi napadnuti mladići su pregledani u lokalnoj ambulanti iz koje su ih upitili na detaljne preglede u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici.

– Noćas, pola sata iza ponoći dovedena su četiri lica iz Babinog Mosta, ambulantno su pregledani, imali su nagnječenja glave i tela i posle pregleda i dijagnostike svi su pušteni kućama – rekao je doktor Ljubiša Milošević.

Porodice povređenih momaka su napad prijavile policiji koja je otvorila istragu.

Babin Most je etnički mešovito selo, između Prištine i Kosovske Mitrovice.

Đurić: Izraz političke mržnje

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić je rekao za RTS da je napad u Babinom mostu izraz političke mržnje koju vode pojedini političari iz Prištine.

Navodi da napad nije izolovan, niti je prvi i da policija nije kaznila one koji su odgovorni za seriju incidenata.

Đurić je naveo da je Babin most selo koje se nalazi na strateški važno mmestu između Prištine i Kosovske Mitrovice i da je očigledno cilj da se zastraše Srbi i nateraju da se isele.

Zahteva da Kfor uspostavi statično prisustvo u tom mestu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here