EPA/Abedin Taherkenareh
Iranska revolucionarna garda

Iranski državni mediji objavili su da je Islamska revolucionarna garda te države osujetila pokušaj američkih snaga da presretnu tanker sa naftom i da je plovilo ponovo u iranskim vodama.

Iranska Pres TV tvrdi da su snage te države uspešno oterale Amerikance u Omanskom zalivu, optužujući SAD da pokušavaju da ukradu iransku naftu. Iranska revolucionarna garda je, prema navodima tog medija, osujetila pokušaj Amerikanaca da preuzmu komandu nad velikim tankerom.

Navodno su snage SAD koristile helikopter u tom pokušaju, a iranska televizija tvrdi kako su pokušali i da pretoče naftu iz tankera u drugo plovilo.

Mer njuz, iranska agencija objavila je da su u događaju učestvovale iranske snage za brza dejstva, koja su u svojim brzim čamcima uspela da nadvladaju Amerikance. Prema tim navodima, snage SAD su pokušale da ratnim brodovima blokiraju put tankeru.

Tu informaciju potvrdio je i iranska državni medij Irin, ali i iranska vlada na Tviteru. SAD su zabranile izvoz iranske nafte kao odgovor na neslaganja u vezi sa nuklearnim sporazumom te države.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here