Napravite sami ulje za sunčanje

0

Da biste bili bezbedni na suncu ne morati davati silan novac na skupe kreme za sunčanje, već budite sami svoj majstor
 

Esencijalna stvar koju svaka žena ponese na more je krema za sunčanje. Poslednjih godina, kak nas svi upozoravaju o intenzivnijem zračenju, većina nas vodi računa da ne izlaže telo suncu bez prethodne pripreme kože.

 

Ako uskoro krećete na put i planirate sunčanje, a nisu vas ubedili kozmetički giganti sa svojim proizvodima, probajte da napravite ulje za sunčanje u svojoj režiji. Koštaće vas manje, a vašu kožu i ten će učiniti besprekornim.

 

Da biste napravili prirodno ulje za sunčanje potrebni su vam sledeći sastojci: maslinovo ulje, nekoliko svežih šargarepa i zelenih oraha, cvetovi lavande i malo žalfije.

 

Priprema: Šargarepe narendajte, orahe iseckajte i ubacite u teglu. Ovoj smesi dodajte lavandu, žalfiju i prelite maslinovim uljem. Tegla bi trebalo da bude dve trećine puna. Ulijte do vrha maslinovo ulje, posudu zatvorite i ostavite da odstoji bar tri nedelje na sunčanom mestu. Svakodnevno mućkajte sadržaj i na kraju ovo prirodno ulje za sunčanje procedite kroz gazu i sipajte u plastičnu ili staklenu bocu sa zatvaračem.

 

Zašto je ovo ulje dobro: Maslinovo ulje ima zaštitni faktor dva, a nivo zaštitnog faktora povećavaju orasi i šargarepa. Šargarepa sadrži vitamin A i beta karoten, koji vašu kožu štiti od starenja, a i ubrzava dobijanje preplanule boje. Lavanda deluje blagotvorno na opekotine i rane, a žalfija redukuje celulit.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here