Naprednjaci izbacili Mirkovića iz stranke

Mirković ne prihvata izbacivanje dok to ne uradi Glavni odbor
 

"Mirković je isključen jer nije ispunio odluku Glavnog odbora stranke i nije podneo ostavku na jednu od funkcija. S obzirom da je isključen iz stranke, naši odbornici će dobiti instrukcije da ga smene sa mesta predsednika Skupštine grada Zaječara", rekao je Nikolić.

 

Saša Mirković je posle izjave Nikolića rekao da iz Srpske napredne stranke (SNS) mogu da ga isključe samo Skupština ili Glavni odbor SNS-a, a ne Izvršni odbor stranke.

 

"Član Glavnog odbora se dekretom ne odstranjuje na Izvršnom odboru. Glavni odbor je viši organ od Izvršnog odbora. Postoji Statut, organi stranke. Izvršni odbor je preuzeo ulogu Glavnog odbora. To je u ovom slučaju, a i u bilo kom drugom nemoguće", rekao je Mirković.

 

Na pitanje novinara šta će uraditi ako Glavni odbor odluči da ga isključi iz stranke, Mirković je rekao da ne želi da licitira sa tim "šta bi bilo ako bi bilo", navodeći da je to unutarstranačka stvar.

 

"Ja volim SNS, u stranku sam došao svojevoljno i na Glavnom odboru, kada ga predsednik zakaže, elaboriraću sve ono što mislim da treba da kažem", rekao je Mirković, dodajući da mu je krivo što ga organi Izvršnog odbora nisu pozvali da vide šta ima da kaže povodom ostavke.

 

On je precizirao da je ponudio ostavku 8. septembra odbornicima grada Zaječara, ali da je oni jednoglasno nisu prihvatili, zajedno s predstavnicima opozicije.

 

"Mislim da sam dobro radio u prethodnom periodu i da je Zaječar ponosan i građani zato što imaju predstavnika u parlamentu", rekao je Mirković, navodeći da su mu ukupna primanja 60.000 dinara – 30.000 u Skupštni Srbije i isto toliko u Skupštini grada Zaječara.
 

Saša Mirković je posle izjave Nikolića rekao da iz Srpske napredne stranke (SNS) mogu da ga isključe samo Skupština ili Glavni odbor SNS-a, a ne Izvršni odbor stranke.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime