Jutros je moj Mido, moj Mitke, otišao na put bez povratka. A ja? Ja ostajem da čekam voz i ubedim sebe da će me, kad dođe vreme, odvesti do njega.

Ovako je 3. februara ove godine na svom Fejsbuk profilu Slavica Sarajlija, dugogodišnja urednica Humanitarnog mosta “Vesti”, obavestila prijatelje da je ostala bez svog životnog saputnika Midhata Sarajlije, urednika enigmatskih strana u našem listu. Nakon tri meseca, 4. maja, Slavica je pohrlila u u zagrljaj svom Midi.

Kako je njihov prijatelj Sead Hambiralović zapisao, dva granična grada, Zvornik i Mali Zvornik, imali su parove koji su ostali za pamćenje. Mido i Slavica su bili među njima kao dokaz da večne ljubavi postoje. Oboje su bili duboko ponosni na sina jedinca Adrijana, uspešnog lekara i pisca.

Slavicu, inače diplomiranog filologa, teatrologa i novinara, pamtićemo po širokom osmehu i humanosti, koja je bila utkana u svaki tekst objavljen u rubrici Humanitarni most, koju je posvećeno vodila od 1997. pa sve do penzije 2013. što je delom i zabeleženo u monografiji “Plemenitost bez granica”.

Pre dolaska u “Vesti” 1993. godine, Slavica Sarajlija je ostavila značajan trag u Domu kulture Mali Zvornik na mestu direktora. Pisana reč, kultura i književnost bili su njen profesionalni put.

Počivaj u miru draga Slavice, neka te anđeli čuvaju i odvedu u zagrljaj tvom Mitketu, onome koga si ljubila koliko i samu sebe. Ostajte nam zajedno i u večnosti.