Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Razgovori predstavnika vlasti i opozicije o uslovima za održavanje izbora biće nastavljeni, a prvi naredni biće održan u avgustu, dogovoreno je na njihovom današenjem, prvom susretu, saznaje Tanjug.

Razgovori će, prema saznanjima Tanjuga, ubuduće biti tematski, a teme koje će biti razmatrane, pojedinačno, su: birački spiskovi, RIK, mediji, finansiranje kampanje i izborni dan.

Prema dostupnim infromacijama, današnjem sastanku na FPN pisustvovali su, iz redova vlasti, funkcioner SNS Nebojša Stefanović, članica Predsedništva SNS Vladanka Malović, poslanici SNS Vladimir Orlić i Vladimir Ðukanović, kao i predstavnik SDPS Rasima Ljajića.

Iz opozicije su bili predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Ðilas i potpredsednica te partije Marinika Tepić, zatim predsednik DS Zoran Lutovac, Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović i Aleksandar Ivanović iz SDS.

Takođe, iz opozicije su učestvovali i potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić, Kenan Hajdarević iz LDP-a, kao i predstavnici Dveri i Pokreta slobodnih građana.

Razgovor su organizovali FPN i Fond za otvoreno društvo, a sastanku su prisustvovali i predstavnici civilnog sektora, Sonja Liht i Milan Antonijević.

Po završetku zatvorenog sastanka, predstavnici političkih partija koje su učestvovale u razgovoru nisu se obratili medijima, jer je dogovor da organizator izađe sa saopštenjem.

Antonijević je rekao novinarima da je razgovor bio konstruktivan i da je dobro da se na taj način otvara dijalog.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here