SPC
Čestitka: Vladika i prota Bolić

Parohija Srpske pravoslavne crkve u Ensu proslavila je 20 godina od rukopolaganja nadležnog paroha protojereja Ljubomira Bolića. Episkop austrijsko-švajcarski Andrej molitveno je sa vernicima obeležio ovaj značajan jubilej parohije. Vladiki je, uz paroha, sasluživao đakon Nemanja Mićić iz Linca, a za pevnicom su se pojali teolozi Simeon Simulov iz Beča i Vid Erceg iz Rima.

U besedi je vladika narod upoznao sa životom i delima svetog vladike Nikolaja Velimirovića, a zatim se obratio ocu Ljubomiru čestitavši mu dvadesetogodišnji jubilej sveštenosluženja, napomenuvši da je pre parohije u Ensu služio u Sankt Peltenu gde je bio prvi paroh na osnivanju te parohije.

Posle podeljene nafore prešlo se u crkvenu salu na zajednički ručak.

Vredni parohijani su sa puno ljubavi posluživali sve okupljene, a za vreme ručka vladika je ocu Ljubomiru još jednom čestitao jubilej, a narodu zahvalio što je došao u tako velikom broju da u miru učestvuje na liturgiji.

Pun hram na liturgiji

Prisutnima su se obratili Zoran Barašin, Zoran Jakovljević i Zora Dumonić, koji su zahvalili episkopu na poseti, a zatim izneli kratak istorijat toga šta je sve otac Ljubomir uradio u prethodnih 20 godina službovanja u Ensu. Na kraju su svom parohu uručili poklon, komplet Svetih sasuda ukrašen smaltima. Znajući da je baš to davna želja oca Ljubomira u kupovini poklona je učestvovao izuzetno veliki broj vernika. Vidno iznenađen i dirnut, protojerej Bolić je od uzbuđenja jedva sakupio snage da iskaže zahvalnost i poštovanje parohijanima.

Narod je još jednom prilazio i čestitao svom duhovniku koji je sa njima pune dve decenije.

Poklon koji su vernici kupili parohu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here