pixabay.com

NASA je objavila kako je primila 12.000 prijava za buduću generaciju astronauta, a rezultati postupka selekcije njih desetak biće objavljeni na leto 2021. godine.

Naime, NASA regrutuje novu posadu astronauta za svoj program Artemis, a prva posada bi trebalo da sleti na Mesec do 2024. godine. Planirano je da se svake godine šalje druga posada.

– Sledeća klasa astronauta omogući će nam da istražimo nova područja Meseca, a odvešće nas i na Mars – rekao je NASA direktor Džim Brajdenstin.

NASA se nada da će kroz program slanja ljudi na Mesec naučiti i uvežbati astronaute za misiju na Mars.

Kandidati moraju da budu Amerikanci i da imaju diplomu u naučnim disciplinama, tehnologiji ili matematici. Lekari i piloti su takođe dobrodošli.

NASA trenutno raspolaže sa 48 aktivnih astronauta, a poslednja obuka trajala je od 2017. do januara 2020. godine kada je od 18.300 kandidata izabrano dvanaest pojedinaca za astronaute.

3 COMMENTS

  1. Ludilo, nego šta! Da su samo mali deo novca, uložili u spas naše prirode, a koju su isti uništili jer su alavi na novac. Naša Zemlja je predivna (barem bila) i ne želim da razmišljam o drugoj planeti, Možemo samo da se nadamo, da će ljudska svest da se probudiu na vreme i da naša ZEMLJA bude spašena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here