Naslednik Stojakovića: Hild kralj večeri u šutiranju trojki (VIDEO)

0
Tanjug/AP
Badi Hild

Košarkaš sakramento Kingsa Badi Hild pobednik je takmičenja u šutiranju trojki na Ol star vikendu u Čikagu.

On je u finalnom takmičenju bio bolji od Devina Bukera i Davisa Bertansa, a što je najinteresantnije, Hild je prvi košarkaš Kingsa još od Predraga Stojakovića koji je osvojio ovaj trofej 2003. godine.

Takmičenje je bilo vrlo napeto i izjednačeno, i Buker i Hild su u prvoj seriji imali isti učinak, po 27 pogodaka.

Potom je na red došla odlučujuća runda, Hild je takođe pogodio 27 šuteva, jedan više od Bukera, a prestigao ga je bukvalno u poslednjem pokušaju. Uz to, košarkaš Sakramenta je pokazao neverovatnu mirnoću pri šutu jer je pogodio sedam od poslednjih osam pokušaja.

Tako je posle prošlogodišnjeg poraza na Ol star vikendu u Šarlotu, konačno uspeo da pobedi u šutiranju trojki.

– Mislim da sam čuo spikera kako kaže da imam 25 uspešnih pokušaja. Znao sam da Devin ima 26, tako da sam morao da postignem makar jedan više od njega. Bio sam koncentrisan, bio sam usmeren na tu borbu – izjavio je Hild.

Pobedu je posvetioljudima sa svojih rodnih Bahama, svima onima koji su propatili prošle godine prilikom udara uragana Dorijan.

– Posvećujem ovu pobedu njima, jer predstavljam svoju zemlju u punom smislu. Kad to kažem, to stvarno i mislim, jer bez svega što sam naučio tamo, niko sam i ništa. Znam šta znači kada vas zahvati uragan. Nisam osetio šta znači kada udari uragan kategorije pet, ali razumem sve to. Ovo je za sve njih – rekao je Hild.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here