Nastasić: Biću spreman za novu sezonu

0

Matija Nastasić

"Imao sam problem s kolenom i to nije prvi put. Doktori su pokušavali da me vrate na teren pre nego što je trebalo i na kraju je to bilo pogrešno, jer sam i dalje osećao veliki bol. Na kraju smo uspeli da nađemo pravu terapiju i nadam se da će sve biti u redu za početak priprema pred novu sezonu", rekao je Nastasić u intervjuu za prve valjevske internet novine Kolubarske.rs.

 

Na pitanje šta je istina u novinarskim spekulacijama da bi u Mančester sitiju mogao da bude "višak", odgovorio je da "ne čita novine jer se svašta piše".

"Ja sam miran, imam ugovor na još dve godine, a posle toga, videćemo šta će biti. Lepo mi je u Sitiju, nema nikakvih problema", kazao je reprezentativac Srbije.

 

On je ocenio da je bivši selektor Siniša Mihajlović stvorio mladu, ali izuzetno jaku reprezentaciju.

"Ima tu dosta prostora za napredak, a baza je tu. Žao mi je što je Mihajlović otisao, ali šta da se radi, moramo dalje. Njemu želim sve najbolje u daljoj trenerskoj karijeri. S Drulovićem nisam još sarađivao jer sam bio povređen", rekao je Nastasić.

 

On je optimista što se tičhe učešća "orlova" na sledećem Evropskom prvenstvu.

"Imamo dobar tim, sada je sve na nama. Moramo jako da treniramo, svaku utakmicu da shvatimo kao finale i onda neće biti problema", dodao je Nastasić.

 

Poredeći fudbal u Italiji, gde je igrao za Fiorentinu, i Engleskoj, gde sada brani boje novog prvaka Mančester Sitija, on je naveo da ima mnogo razlika.

"Razlika je u infrastrukturi, navijačima i organizaciji. U Engleskoj je sve na mnogo višem nivou. Što se fudbala tiče, u Engleskoj se igra otvorenije i sa više ritma, dok se u Italiji dosta pažnje posvećuje taktici", kazao je Nastasić.

 

Nastasić je sa šest godina fudbal zaigrao u Valjevu, u lokalnoj školi Valis, a potom je prešao u valjevski ZSK. U Partizan je prešao sa 12 godina, ali nije zaigrao za prvi tim već se kalio u Teleoptiku. U Fiorentinu je otišao sa 18 godina, a posle godinu dana usledio je transfer u Mančester siti. Prošao je sve selekcije Srbije, od kadetske do A tima za koji je debitovao 29. februara 2012, protiv Kipra u Larnaki, gde je bilo 0:0.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here