Nastavak suđenja Jociću u ponedeljak

0

 

Sreten Jocić, poznat i kao Joca Amsterdam

Za sad još nije izvesno da li će, kako je ranije najavljeno, tokom suđenja putem video konferencijske veze sa Holandijom svedočiti bivši policajac Zoran Đorđević, kao ni da li će se na ovom suđenju pojaviti premijer Bugarske Bojko Borisov, koga je Jocić u aprilu predložio za svedoka dok je Borisov još bio gradonačelnik Sofije.

Portparol Okružnog suda Ivana Ramić izjavila je u subotu Tanjugu da će sve odluke u vezi sa predloženim dokazima i saslušanjima svedoka sudsko veće saopštiti u ponedeljak na glavnom pretresu.

Jociću se sudi zbog optužbi da je izvršio krivično delo podstrekivanje na teško ubistvo, tako što je u julu 1995. godine nagovorio Miodraga Prodanovića i Bojana Milosavljevića da ubiju Marjanovića, koji se nalaze na izdržavanju pravosnažne zatvorske kazne od po 15 godina zatvora kao neposredni izvršioci ubistva, ali su prilikom ranijeg svedočenja pred sudom negirali da Jocić ima veze sa tim ubistvom. 

 

Pre skoro šest meseci, 27. aprila, policija je opkolila Jocićevu kuću i uhapsila ga zbog sumnje da je naložio i organizovao likvidaciju Iva Pukanića
 

Specijalno tužilaštvo u Beogradu trebalo bi da 27. oktobra podigne optužnicu protiv Jocića u vezi sa Pukanićevim ubistvom ako želi da on i dalje ostane u pritvoru, jer ističe šest meseci od kako mu je određen pritvor. Jocić je uhapšen 27. aprila u Beogradu zbog sumnje da je naložio i organizovao likvidaciju vlasnika hrvatskog lista "Nacional" Iva Pukanića 23. oktobra prošle godine u Zagrebu, kada je nastradao i njegov saradnik Niko Franić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here