Nastavak suđenja Urošu Mišiću 16. februara

Uroš Mišić bakljom napao žandarma Nebojšu Trajkovića na "Marakani"

 

Na čelu sudskog veća ostao je sudija Velimir Lazović, koji je Mišića na prvom suđenju osudio na deset godina zatvora, pošto je ponovo izabran na sudijsku funkciju.

 

Na suđenju se očekuje razmatranje dopunskog veštačenja Trajkovićevog zdravlja koje je na zahtev Mišićeve odbrane naložio sudija Lazović. On je izdao naredbu da komisija veštaka na čelu sa doktorom sudske medicine Dušanom Dunjićem uradi dopunsko veštačenje na osnovu uvida u zdravstveni karton Trajkovića pre povređivanja na stadionu i izjasni se da li su te povrede uticale na njegovo trenutno zdravstveno i psihičko stanje.

 

Psihijatar Aleksandar Jovanović i Dunjić prilikom veštačenja nisu koristili medicinsku dokumentaciju koja se odnosi na ranije Trajkovićeve povrede zadobijene tokom ratova u Bosni i Hercegovini i Kosovu i Metohiji, kao i njihove posledice.

 

Oni su tvrdili da "pregledom nisu konstatovane posledice starih povreda kod Trajkovića, kao i da su kod njega konstatovane akutne posttraumatske posledice, koje se odnose na događaje na stadionu, ali nisu iskljucili mogućnost da stare posledice utiču na Trajkovićevo stanje odnosno da ga pogoršavaju.

 

Prvu presudu koju je Lazovićevo veće izreklo prošle godine u septembru, Mišić je bio osuđen na 10 godina zatvora Vrhovni sud Srbije je ukinuo i naložio ponovno suđenje. Na novom suđenju, prema uputstvu Vrhovnog suda, Okružni sud bi trebalo da utvrdi da li je navijač "Crvene zvezde" hteo da upaljenu baklju ugura u usta Trajkoviću, i onda izvuče zaključke o pokušaju ubistva za koji se tereti.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime