Nastavlja se Liga Evrope

0

 

Utakmicama 1/16 finala nastavlja se Liga Evrope, a derbi ove faze takmičenja na programu je u Amsterdamu, gde domaći Ajaks dočekuje torinski Juventus.

 

"Obično se kaže da je svaka sledeća utakmica najvažnija, ali ova je zaista posebno bitna za nas, to je praznik fudbala za Amsterdam i Torino. Želimo da se pokažemo u najboljem svetlu, jer će sve oči biti uprte u taj okršaj. Cilj nam je da napravimo prednost pred revanš", rekao je Marko Pantelić za B92 i dodao:

 

"Igramo u kupu, prvenstvu i Ligi Evrope i sva tri takmičenja su nam vrlo bitna, ne pravimo razliku između utakmica. Videćemo šta će biti u četvrtak, a mi se nadamo najboljem", dodao je srpski reprezentativac.

 

Pantelić zna da ‘stara dama’ predstavlja veličinu u evropskim fudbalskim okvirima, nezavisno od trenutnih partija.

 

"Juventus je gigant i on je uvek u dobroj formi. Vezali su nekoliko loših rezultata i malo su pali na tabeli i nisu više u trci za prvo mesto. To ipak ne znači ništa jer oni imaju kvalitet da odjednom odigraju fenomenalnu utakmicu i taj pad u formi onda ne govori ništa. Na oprezu smo i pred nama je velika utakmica, bićemo posebno inspirisani za meč", zaključio je Pantelić koga ovih dana "drma" grip, pa će njegov nastup na "Amsterdam areni" zavisiti o trenutnom zdravstvenom stanju.

 

U ostalim mečevima Liverpul na "Enfildu"  dočekuje rumunsku Unireu, Hamburg će ugostiti PSV Ajndhoven, a Panatinaikos u Atini igra sa zahuhtalom Romom, koja je od dolaska Klaudija Ranijerija pobedila u 17 od 20 odigranih mečeva.

 

U Španiji su na programu tri meča, Atletik u Bilbau dočekuje belgijski Anderleht,  Viljareal će na "El Madrigalu" ugositi šampiona Nemačke Volfsburg, a Atletiko će u Madridu posle velike pobede nad Barselonom (2:1) igrati sa turskim Galatasarajem.

 

Ovaj susret će biti i sudar dva trenera Kike Sančez Floresa na klupi Atletika i Franka Rajkarda na klupi Galatasaraja. Ova dva stručnjaka se poznaju veoma dobro, jer su se svojevremeno kao treneri Barselone i Valensije često sastajali u okviru španskog šampionata.

 

Četvrtak, 18. februar:
Ajaks – Juventus 19.00
Tvente – Verder 19.00
Lil – Fenerbahče 19.00
Klub Briž – Valensija 19.00
Viljareal – Volfsburg 19.00
Standard- Salcburg 19.00
Rubin – Hapoel TA 19.00
Fulam – Šahtjor 21.05
Liverpul – Unirea 21.05
Bilbao – Anderleht 21.05
Kopenhagen – Marsej 21.05
Herta – Benfika 21.05
Hamburg – PSV 21.05
Atletiko Madrid – Galatasaraj 21.05
Panatinaikos – Roma 21.05

 

 

Revanš utakmice na programu su 25. februara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here