Nastavlja se Liga Evrope

0

Jedan od derbi mečeva osmine finale Lige Evrope igraće fudbaleri Valensije i Verdera. "Zeleni" su u prošlogodišnjem, poslednjem izdanju Kupa UEFA, stigli do finala gde su poraženi od Šahtjora, ali domaćin veruje da može do pobede na svojoj "Mestalji".

 

"Kada smo čuli da je naš sledeći rival Verder nismo bili baš presrećni s obzirom kako nas je eliminisao pre nekoliko godina u Ligi šampiona. Međutim, prošlo je mnogo vremena od tada, pa ovaj duel neće biti prilika za osvetu. Imamo mnogo vrlina koje ćemo pokušati da iskoristimo protiv ofanzivnog tima kakav je Verder", rekao je igrač Valensije David Albelda.

 

Trener tima iz Bremena Tomas Šaf ističe kvalitete španske ekipe, a posebno apostrofira opasnost koja preti od visokog Nikole Žigića, ako bude igrao.

 

"Biće ovo lep test za nas. Oni su sjajan tim, treći su u Španiji, što dovoljno govori. Imaju visokog, moćnog napadača Nikolu Žigića koji je okružen sa mnogo niskih i brzih fudbalera. Ipak, verujem da možemo da prođemo, posebno što se revanš igra u Nemačkoj", rekao je Tomas Šaf.

 

Veoma zanimljivo biće u Portugalu gde Benfika na svom stadionu gde ima skor od 17:1 u Ligi Evrope, dočekuje razigrani Olimpik Marsej, a grčki Panatinaikos će posle eliminacije Rome ugostiti belgijski Standard, našeg Milana Jovanovića.

 

Po mnogima glavni favorit za osvajanje evropskog takmičenja Juventus dočekuje ekipu Fulama, dok će drugi engleski predstavnik Liverpul otići na gostovanje francuskom Lilu. Hamburger će ugostiti tim Anderlehta, Volfsburg putuje Rubinu u Kazanj, a Atletiko na "Visente Kalderonu" u Madridu dočekuje Sporting Lisabon.

 

Četvrtak, 11. mart:
Hamburger – Andereleht 19,00
Atletiko Madrid – Sporting Lisabon 19,00
Lil – Liverpul 19,00
Rubin – Volfzburg 19,00
Benfika – Olimpik Marsej 21,05
Juventus – Fulam 21,05
Valensija – Verder 21,05
Panatinaikos – Standard 21,05

 

Revanš mečevi su na programu sledećeg četvrtka, 18. marta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here