Nastavlja se Liga šampiona

0

 

Liverpul je porazom na gostovanju Fiorentini (2:0) ozbiljno ugrozio svoje šanse za plasman u osminu finala najprestižnijeg klupskog takmičenja, a menadžer engleskog kluba Rafael Benitez za večerašnji "biti ili ne biti" okršaj najverovatnije neće moći da računa na najboljeg napadača Fernanda Toresa, dok se kapiten Stiven Džerard oporavio i najverovatnije će zauzeti svoje mesto u timu.

 

"Tores nije spreman za utakmicu i ne postoje nikakve šanse da zaigra protiv Liona. Očekujem da se oporavi do vikenda i meča sa Mančester Junajtedom. Ukoliko u narednih šest dana pobedimo Lion, i uspemo da savladamo Mančester, raspoloženje će biti totalno drugačije, pa su nam ovi mečevi mnogo bitni. Oni igraju izuzetno brz fudbal, što nama možda ne odgovora, ali imamo mnogo samopouzdanja, jer znamo kako se dobijaju ovakvi mečevi. Imamo malih problema sa povredama, ali smo i dalje dovoljno dobar tim da pobeđujemo", rekao je Benitez.

 

Liverpul u duel sa višestrukim šampionom Francuske ulazi posle neočekivanog poraza u prvenstvu od Sanderlenda (1:0), koji ih je oborio na osmo mesto domaćeg prvenstva, ali je i Lion doživeo poraz od Sošoa u okviru nacionalnog šampionata.

 

U Grupi E na programu je i meč mađarskog Debrecina i Fiorentine koja do sada ima tri osvojena boda, kao i Liverpul.

 

U Grupi F Barselona kao lider na tabeli dočekuje Rubin iz Kazana. Ruski šampion ima samo jedan bod i kao debitant u ovom takmičenju, ima najmanje šanse da prođe u narednu fazu. Trener katalonske ekipe Pepe Gvardiola ističe da njegovi izabranici moraju da pruže mnogo bolju partiju, nego za vikend u Valensiji (0:0).

 

"U utorak imamo priliku da napravimo veliki korak u ovoj fazi takmičenja pred gostovanje koja nas očekuje u Rusiji. Bićemo na sedam bodova, pa će nam za plasman u narednu rundu trebati još tri ili četiri", zaključio je Gvardiola.

 

Najzanimljiviji meč večerašnjeg programa za srpske ljubitelje fudbala igraće se na "Đuzepeu Meaci", gde Inter na čelu sa kapitenom "orlova" Dejanom Stankovićem dočekuje kijevski Dinamo. Trener "nero-azura" Žoze Murinjo posle ‘petarde’ u Đenovi, kaže nema nameru da menja nešto u svom timu.

 

"Pokazali smo različit nivo igre u šampionatu i Ligi šampiona, ali ovaj tim ima kvalitet koji je potreban da se uspe u najkvalitetnijem evropskom takmičenju. Posle veoma bitne pobede protiv Đenove, najbolji način za pripremu za ovaj meč u LŠ je igrati sa istim timom. Ne treba menjati igrače kako bi se odmorili, nego uživati u momentu. Biće teško protiv Dinama koji je veoma dobar, kompletan tim sa dva najbolja ukrajinska napadača, Milevskim i Ševčenkom", izjavio je Murinjo.

 

U Grupi G Sevilja će posle odlične partije i trijumfa u Glazgovu protiv Rendžersa, opet na gostovanje i to u Štutgart. "Švabe" igraju u promenjivoj formi, ali pobeda na ‘Dajsler Gotlibu’ nad liderom grupe bi ih umnogome približila prolasku u osminu finala. U drugom meču Rendžers će pokušati da se iskupi pred svojim navijačima protiv rumunske Uniree.

 

U Grupi H Arsenal sa dve pobede gostuje AZ Alkmaru koji je do sada skupio samo jedan bod, dok će u drugom meču na velikom iskušenju biti srpski reprezentativac Milan Jovanović, koji sa svojim Standardom gostuje Olimpijakosu u Atini.

 

Grupa E
Debrecen – Fiorentina 20,45
Liverpul – Olimpik Lion 20,45

 

Tabela: Olimpik 6, Fiorentina i Liverpul 3, Debrecen 0.

 

Grupa F
Barselona – Rubin 20,45
Inter – Dinamo Kijev 20,45

 

Tabela: Barselona 4, Dinamo 3, Inter 2, Rubin 1.

 

Grupa G
Rendžers – Unirea 20,45
Štutgart – Sevilja 20,45

 

Tabela: Sevilja 6, Štutgart 2, Rendžers i Unirea 1.

 

Grupa H
AZ Alkmar – Arsenal 20,45
Olimpijakos – Standard 20,45

 

Tabela: Arsenal 6, Olimpijakos 3, Standard i AZ Alkmar 1.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here