Nastavlja se rat Tadića i Dačića

0

Obostrano optuživanje nekadašnjih koalicionih partnera: Boris Tadić i Ivica Dačić
 

"Ako su smenjeni načelnici uprava, mora biti pozvan na odgovornost i Ivica Dačić, koji je do pre tri meseca bio na čelu MUP", rekao je Tadić za Radio televiziju Vojvodine.

 

Pročitajte još:

* Tadić: Dačić da snosi odgovornost zbog smena u policiji

* Dačić odgovorio: DS je štitio vrh policije od promena

Tadić je naveo da ocene premijera Srbije Aleksandara Vučića i predsednika Srbije Tomislava Nikolića da u Srbiji nije bilo odgovarajuće borbe protiv narko kartela, ukazuju na odgovornost onih koji su vodili MUP u protekle dve godine. Kako je ocenio, u mandatu Vlade od 2008. godine do 2012. godine, zaplene narkotika bile su "rekordne na svetskom nivou", a tokom poslednje dve godine su "sasvim neznatne".

 

Na tvrdnju da je Dačić vodio policiju i pre 2012. godine u Vladi Mirka Marjanovića, Tadić je rekao da tada "Dačić nije mogao da utiče na to da se borba protiv narko kartela ne vodi". On je kazao da se nepostojanje borbe protiv narko kartela u Srbiji ne može završiti samo smenjivanjem načelnika policijskih uprava, nego da mora uslediti i smena ministra.

 

"To može biti politička ili krivična odgovornost, ako je bilo takve odgovornosti", rekao je Tadić i dodao da politička odgovornst znači da Dačić može biti smenjen i sa sadašnjeg mesta šefa diplomatije ako se pokaže da nije bilo borbe protiv narko kriminala.

 

Tadić je odbacio spekulacije da želi da uđe u aktuelnu Vladu i dobije mesto šefa diplomatije, na kojem se sada nalazi Dačić, ocenivši ih kao kao "besmislene".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here