EPA/ ARMENIAN DEFENCE MINISTRY / HAND
Nagorno-Karabah

Portparolka Ministarstva odbrane Jermenija Šušan Stepanjan izjavila je da su borbe u Nagorno-Karabahu nastavljene i danas, da je razmena vatre zabeležena duž celog fronta, doduše nešto slabijeg intenziteta, iako se koriste i artiljerijske baterije.

Iako je noć u Stepanakertu prošla mirno, zbog aktivnosti azerbejdžanske artiljerije u jutarnjim časovima aktivirala se sirena vazdušne opasnosti u prestonici nepriznate republike Nagorno-Karabah.

Očevici kažu i da su nedaleko od grada čuli nekoliko eksplozija artiljerisjkih granata, prenose mediji.

Serija eksplozija u centru Stepankareta

Serija eksplozija odjeknula je u centru Stepanakerta, prenosi reporter agencije „RIA Novosti“ iz prestonice samoproglašene republike Nagorno-Karabah.

Ministarstvo odbrane Jermenije objavilo snimak u kom se vide posledice artiljerijskog granatiranja Azerbejdžana po prestonici Nagorno-Karbaaha.

Iz jermenskog vojnog resora, međutim, nije precizirano o kom objektu je reč, iako je navedeno da je pogođeno nekoliko stambenih objekata u Stepanakertu.

Baku: Tokom noći nanet ozbiljan udarac neprijatelju

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je tokom noći nanet ozbiljan udarac vojsci Nagorno-Karbaha duž cele linije fronta, kao i da su oslobođeni gradovi Sugovušan i Tališ.
Prema navodima azerbejdžanskog vojnog resora, uništena su četiri tenka 77. bataljona oružanih snaga Jermenije, a tri tenka su zaplenjena. Iako nije precizirano koliko je pripadnika vojske Karabaha likvidirano, iz azerbejdžanskog Ministarstva tvrde da su gubici „mnogobrojni“.

Raketirani ciljevi na jugozapadu Azerbejdžana

Ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je jermenska artiljerija iz grada Stepanakerta u Nagorno Karabahu raketirala dva pogranična grada u Azerbejdžanu – Terter i Goradiz.

Ministarstvo odbrane u Bakuu saopštilo je da azerbejdžanska armija uzvraća na jutrošnje raketne napade jermenske artiljerije, izvestio je TAS.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here