Predsedništvo Srbije
Željko Komšić

Predsedavajući Predsedništva BiH Žejko Komšić izjavio je danas na Bledu da se politička klima u Sloveniji drugim zemlja Evropske unije menja i da je više glasova koji celi Zapadni Balkan žele u EU.

– Podrška politikama poput Dodikove i Čovićeve je skoro nestala potpuno – izjavio je Komšić nakon što su bošnjački član Predsedništva Šefik Džaferović i on Borutom Pahorom.

Sa Pahorom su razgovarali, dodao je, o ukupnim političkim odnosima u regionu Zapadnog Balkana, kao i o evropskom putu Bosne i Hercegovine, u kontekstu predsedavanja Slovenije Evropskom unijom i priprema za predstojeći samit Evropska unija – Zapadni Balkan koji će biti održan u Ljubljani u oktobru.

Komšić i Džaferović su u Sloveniju na Bledski strateški forum otputovali bez odluke Predsednistva BiH, koja nije doneta zbog negativnog stava srpskog člana Milorada Dodika.

Dodik je nakon te sednice rekao novinarima da ako njegove kolege, ipak, otputuju u Sloveniju, to znači da će oni tamo boraviti privatno i iznositi lične stavove, a nikako stavove Predsedništva BiH.

1 COMMENT

  1. Ti Hrvati i Muslimani u Bosni,,,ko god da im dodje,,dal Turci, Austro-Ugarska,,ili Hitler,,ili Amerikanci,,ponizno se njima pridruze,,meni je to odvratno. Ljigavo se udvaraju uvek istim kolonijalno – fašističkim okupatorima

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here