Naša nekadašnja reprezentativka pridružila se Tijani Bošković u turskom timu koji i ove sezone ima najviše ambicije.

Prethodni klub bio joj je CSM volej iz Rumunije. S njim je prošle sezone bila finalista Lige šampiona. U tom takmičenju joj je trijumf u finalu izmakao još dva puta s Rabitom iz Bakua (2011, 2013, kada je proglašena za najboljeg blokera glavnog klupskog takmičenja Evrope u ženskoj odbojci). Zlatom se ipak okitila na mundijalu za klubove 2011.

U Ezačibašiju je, dakle, i Boškovićeva (21), najbolja igračica Svetskog prvenstva u Japanu prošle godine na kojem su naše odbojkašice uzele zlatnu medalju. Klub ima pretenzije da osvoji šampionsku titulu u ligi posle sedam godina, ali i da se posle četiri godine vrati na evropski tron.

U Ligi šampiona Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) još traju nadmetanja po grupama, ali je Ezačibaši dva kola pre kraja već obezbedio učešće u četvrtfinalu. Vodi na tabeli ispred ruskih Dinama iz Moskve i Uraločke iz Jekaterinburga i finske Hemeline. Ima sve četiri pobede, a izgubio je samo jedan set.

Za sada ima razloga da i na njegovom treningu bude razdragano. Igračice su pokazale da s loptom imaju i fudbalsko umeće, a izgleda da je u tome prednjačila Boškovićeva.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here