Naterajte kosu da brže raste

0

"Zalivajte" je redovno, ali ne previše
 

Češće se šišajte, pa će vam kosa brže rasti. Iako ovakav savet upućen nekome ko želi da pušta kosu izgleda pomalo čudno, dokazano je da mnogo brže raste ako joj se redovno, što znači na svakih 6 nedelja, seku vrhovi. Time ćete postići da vaša kosa izgleda zdravo i lepo i bićete pošteđeni ispucalih krajeva.

 

Voda je neophodna našem organizmu, pa tako i za bolji rast i zdravlje kose svakodnevno treba da unosimo dovoljno vode. Stručnjaci preporučuju dnevnu dozu od 6-8 čaša vode ističući da će ta količina tečnosti vašoj kosi dati potrebnu čvrstinu i osigurati joj sjaj i mnogo zdraviji izgled.

I redovno četkanje kose pomaže da izgleda bolje i raste brže. Međutim tu treba biti vrlo oprezan, jer ako četkate kosu dok je još mokra, ne samo da je možete poprilično oštetiti već ona neće rasti jednakom brzinom. Kada raščešljavate mokru kosu radite to širokim češljem kako biste izbegli njeno lomljenje.

 

I hrana koju konzumiramo jako utiče na našu kosu. Ako želite da podstaknete rast kose jedite mnogo proteina. Proteini će obezbediti čvrstoću i brži rast. Ukoliko ne konzumirate meso, birajte povrće s visokim nivoom proteina, a dobar izvor su i orašasti plodovi.

 

Svakodnevno pranje kose zapravo je njen veliki neprijatelj. Zato perite kosu svaki drugi ili treći dan ili jednom nedeljno (zavisi koji vam je tip kose) kako ne biste uništili njen prirodni masni sloj koji je štiti i omogućava pravilan rast.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here