Kapiten reprezentacije Izraela polako ulazi u takmičarsku formu, fizički je spreman za kompletne utakmice i predviđa da Partizan čekaju lepi trenuci i brojne pobede u svim takmičenjima.

 

Bibras Natho je pre skoro mesec dana potpisao za beogradske crno-bele, debitovao je u Evropi, ali se videlo da mu fali utakmica.

– Imao sam malo vremena da se naviknem na klub i grad. Idem korak po korak, znam da su svi uz mene, ali znam da ćemo se vrlo uskoro dobro upoznati i krenuti dobrim putem sa mnogo pobeda i dobrog fudbala igre i da ćemo uživati ovde – rekao je Natho.

Napravili ste uspeh plasmanom u Ligu Evrope, ali velike utakmice i zgusnust raspored vas tek čekaju, koliko si spreman fizički?

– Kasnije sam počeo, ali sada je bolje. Odigrao sam dve utakmice sa reprezentacijom celih 90 minuta i sada sam spreman da igram 90 minuta u visokom tempu i nadam se da ću pomoći timu – kaže Natho.

Postigao si i gol za reprezentaciju u porazu od Slovenije 3:2.

– Uvek je lepo kada se daju golovi, posebno za reprezentaciju, ali to nije dovoljno jer smo izgubili. Nadam se da ću davati golova za Partizan i, najvažnije, da ćemo pobeđivati – odgovara on.

Da li su ti saigrači rekli koliko je svima važan “večiti” derbi?

– Znam za derbi, rekli su mi i saigrači, a znam i sam od ranije. Igrao sam mnogo derbija u životu. Ne u Srbiji, ali znam iz Izraela, Grčke, Rusije koliko je derbi važan. Mogu da kažem da ćemo dati sve od sebe da navijačima damo pobedu – odgovara Natho.

Imaš mnogo iskustva, da li misliš da ovaj tim Partizana može da prođe grupu?

– Siguran sam u to. Imamo vrlo dobar tim. Naravno, došlo je mnogo novih igrača. Možda će nam trebati neko vreme, ali imamo dobar tim, dobre igrače i ako uradimo svoj posao, možemo da prođemo grupu – ocenjuje Natho.

Da li si imao šansu da upoznaš ljude, navijače, da vidiš grad?

– Ne previše, jer sam se tek preselio u novu kuću i previše je posla oko toga, ali posle toga hoću sigurno – počinje on.

Pitamo, jer svi koji su odavde bili u Izraelu kažu da smo jako sličnog mentaliteta, kao i da Tel Aviv i Beograd imaju sličnu energiju? Natho se široko nasmejao na ovu konstataciju, a onda odgovorio:

– Jeste, pomalo smo slične osobe, sličan mentalitet, mislim da će mi biti lepo ovde.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here