commons.wikimedia.org
NATO brodovi (Foto: Arhiva)

Brodovi prve stalne pomorske protivminske grupe NATO ušli su u Baltičko more i učestvovaće u vežbama sa susednim zemljama Alijanse i partnerskim zemljama, saopštila je danas pres-služba Glavnog štaba Odbrambenih snaga Estonije.

“Brodovi prve stalne NATO pomorske protivminske grupe SNMG1 ušli su u Baltičko more. Grupu čini pet brodova”, navedeno je u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

Deo brodova u Baltičko more uplovio je u četvrtak, a ostatak brodova stići će danas u Talin.

Ističe se da je primarni zadatak grupe demonstracija prisustva saveznika u regionu Baltičkog mora i izvođenje zajedničkih vežbi sa estonskom mornaricom.

Prema rečima komandanta estonske mornarice Jurija Saska, planirano je da sledeće nedelje započne vežbe sa estonskim marincima, a biće uvežbavano i postavljanje i otkrivanje mina.

2 COMMENTS

  1. Zasto NATO vci ne idu u Azovsko i Crno more.Tamo ne smeju.Ali ovo Rusija ne sme ignorisati.Do sada se NATO borio i bori tajno i hibridno protiv Rusije ali NATOVCI se sada pripremaju po nalogu onog senilnog i bednog starca iz bele kucice da vodi otvoreni rat.Ovo nije zabelezeno ni u Hitlerovo vreme od 1938 godine.NATO je pretnja svetskom miru.Amerika trlja ruke.prodaje oruzje i prljavi gas.EU je u rasulu.Nije Rusija.Irak,Sirija.Libija.Avganistan,Koreja,Vjetnam.Kuba i niz malih naroda koje su Amerika i Nati terorisali od 2 svetskog rata.78 dana su vodili agresiju na Jugoslaviju.Nisu uspeli.Tada je Rusija bila na kolenima.NATO mora biti razbijen i onda ce zavladati mir u svetu i da ceo svet zivi u miru.Engleska je drzala 2/3 sveta pod kolonijama.Sve se oslobodilo od engleskog kolonijalizma.I svet ce se osloboditi od Amerike i NATO naciasta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here