EPA-EFE/Omer Messinger
Jens Stoltenberg

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je danas u Briselu da su NATO i KFOR spremni da reaguju, kako bi obezbedili bezbednost Srba i mir na KiM i da imaju sposobnost i snage da to urade u veoma kratkom roku.

– Imamo sposobnost, imamo snage i one će biti raspoređene tamo gde to bude potrabno. Imamo prisustvo u različitim mestima na KiM i već smo povećali prisustvo na severu – rekao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za medije posle sastanka sa predsednikom Aleksandrom Vučićem odgovarjući na pitanja novinara kako može da garantujete da će se sprečiti nasilje protiv Srba na severu KiM.

Dodao je da na KFOR na KiM ima 4.000 raspoređenih vojnika.

– Na samitu u Madridu šefovi država i vlada su ponovili svoju posvećenost za misiju KFOR-a i ja sam pozdravio naše saveznike i partnere koji nastavljaju da daju podršku tim snagama u okviru svojih mogućnosti, kako bi KFOR mogao da ispuni svoj mandat – rekao je Stoltenberg.

Naglasio je da kada stvari na KiM postanu zaista teške, KFOR i NATO se raspoređuju i delaju, kao što je to bilo krajem jula.

3 COMMENTS

  1. Uvjerili smo se
    Koliko ste pomogli da se Srbi protjeraju
    I gledate samo kako se Crkve srpske ruše
    Posmatrači ste dobri,
    A niste li vi bili podrška upravo albancima za stvaranje vojske
    Koja nije dozvoljena
    Po Rezoluciji 1244
    Treba u srpske sredine da se vrati srpska policija
    Zašto to nije urađeno
    ???
    🇷🇸🇷🇸🇷🇸

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here