Tanjug/AP

NATO današnju operaciju kosovske policije vidi kao “akciju sprovođenja zakona”, prenose albanski mediji.

Prema navodima “Kohe” misija KFOR-a na Kosovu i Metohiji bila je upoznata sa događajima i u komunikaciji sa vlastima.

Zvaničnik NATO-a rekao je za Radio Slobodna Evropa da “kosovska policija sprovodi operaciju sprovođenja zakona na celom Kosovu” i da je misija KFOR-a pod vođstvom NATO-a u stalnoj komunikaciji sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i sa predstavnicima međunarodne zajednice”.

U odgovoru zvaničnika NATO-a ponavlja se da misija Severnoatlantske alijanse na Kosovu “ostaje u potpunosti usredsređena na svakodnevnu primenu mandata UN-a, prema Rezoluciji 1244 iz 1999. godine, i nastavlja da pruža mirno, bezbedno okruženje” i slobodno kretanje za sve zajednice koje žive na Kosovu ”.

U reakciji ovog zvaničnika NATO-a navodi se i da “KFOR nastavlja da pomaže u primeni najnovijeg sporazuma o eskalaciji tenzija koji su postigli Beograd i Priština u okviru dijaloga koji je omogućila EU”.

Kosovska policija saopštila je da je u ovoj akciji zaplenjena roba “prokrijumčarena u iznosu od stotina hiljada evra, koja služi kao materijalni dokaz, a koja se nalazila na različitim lokacijama, poslovnim prostorima, skladištima itd.”

Kosovska policija saopštila je da je osam osoba uhapšeno i zadržano. U međuvremenu, deset drugih je proglašeno potragom, za koje se sumnja da su umešani u šverc robe.

8 COMMENTS

  1. Ma ja bi to kratko. Sve Srbe doveo u Srbiju, ili gde god hoce da idu imaju 7 dana, digao avione i sravnio sve sa zemljom. Kao Čečeni kad su ubili ruske agente, pa Putin sravnio Grozni za 5 minuta. Onda uleteti i proterati sve do Albanije, postaviti granicare i iz pocetka.

  2. Tako je lako je vama sravnjati i vojsku ubaciti na Kosovo al rječina prošlo je 22 god od rata pa nikako ta vojska i Policija da stigne do Kosova neče ni još 50 god budite sigurni u to idemo uskoro stiči do godine u Prizren u kakva zaostla teorija prevare a več 22 prošlo pa nikako ni do Mitrovece dase stigne kamoli Prizren to če uvjek ostati neostvarivi san nažalost nikada ostvaren bolno al realno neka možda če nekada kad se podeli uskoro cela Srbija na 5 pokrajine sa pravom otceplenja referendum za 3 god (Zajednica) drugih naroda jos ima dase vidi kud i kako če jer tad biče Srbija 2 miliona ukupno zapamtite ovaj Svetski Projekat uskoro počinje i to žestoko vlasti to ljepo znaju jer Mentori im dele ,Koferče i oni školuju svoju djecu po inostranstvu ovamo podmazuju oči narodu i vuku bogu dane mi radimo uz narod smo itd gnusna prevara traje več 30 god.
    poz.

    • Nuci prvo srpski pa se onda javi,inace da nije tog sto ga koristis kao nik “tito”.Mi bi danas u Prizrenu,Pristini,K.Mitrovici…Pili kafu u miru i bez brige na srpskom kosovu i metohiji,kosova koje je srpska oslobodila 1912 god.Da ne bese tita i njegovih komuno satrapa.Ne bi bilo ni ratova 90-tih.Kao ni rata 1999 godine,na kosovu.

  3. nato dali znate ko su natovci zaboravili ste 90 th. nato vam nece braniti kosovo i srbski narod to je zasigurno

  4. eh da je srbija rusija. Lako bi vucic digo avione i tenkovi bi odavno bili na granici sa albanijom al mi nismo rusija 🙁

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here