EPA-EFE/ROMAN PILIPEY
Tela ubijenih civila u Buči

“NATO zatvara oči pred zločinima kijevskog režima”, rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva nakon zasedanja šefova diplomatija članica NATO ona je rekla da se generalni sekretar organizacije na sramotan način ogradio od komentara koji se tiču vređanja i maltretiranja ruskih zarobljenika od ukrajinskih ekstremista.

– Rekao je da ništa o tome ne zna. Ili ne želi da zna – primetila je Zaharova i dodala da je za Alijansu takvo ponašanje sasvim normalno.

– Ali zato je generalni sekretar rado diskutovao o ‘tragediji u Buči’. Prema njegovim rečima, ‘kada i ako se’ ruske snage povlače iz ukrajinskih gradova tamo otkrivaju ‘masovne grobnice i nove dokaze okrutnosti i ratnih zločina’. Očigledno dvostruki aršini koji su, izgleda, ‘zajednička vrednost’ za kolektivni Zapad – navela je ona.

Zaharova kaže da NATO praktično odavno ratuje na strani Ukrajine i koristi je protiv Rusije.

– Podržavaju uverenje kijevskog režima da će proći bez kazne za ratne zločine i okrutnost prema civilima ne samo Donbasa nego i cele Ukrajine. Sve je očiglednije da Alijansa, odbacujući direktno učešće u konfliktu, zapravo već odavno ratuje na strani Ukrajine i koristi je protiv Rusije – navodi Zaharova.

Zaharova je rekla i da Severnoatlantski pakt, nastavljajući da snabdeva Ukrajinu oružjem, utiče da se konflikt produži.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here