EPA/Boris Pejovic

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući to što je Zdravko Krivokapić pokrenuo proceduru za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića u Crnoj Gori zbog izjave o Srebrenici, da se Srbija ne meša u unutrašnje odnose u CG, ali da smo u Srbiji već prilično naučili o tome na primeru da iz CG odaze na proslave Oluje i tome slično.

– Ne mešamo se u unutrašnje odnose Crne Gore, a mi ćemo nastaviti da pomažemo svom narodu u CG, ali mislim da i svi građani Srbije treba da znaju da smo mi već prilično naučili da iz CG odlaze i na proslave Oluje i da svaki put moraju da dobro čuju i pažljivo slušaju ono što govore i predstavnici NATO, Stejt departmenta i Brisela, a da malo ređe čuju ili ne moraju da čuju ono što kaže Beograd – naveo je Vučić.

Dodao je da ljudi koji su na vlasti u Crnoj Gori imaju pravo na to.

Vučić ističe da je, sa druge strane, naša obaveza, da pokazujemo poštovanje i prema tuđim žrtvama, kao i što pokazujemo prema svojim, ali i da ljubomorno čuvamo i štitimo državne i nacionalne interese Srbije.

Kako je rekao, vidi se koliko to nije lako i jednostavno i koliko je Srbija po tom pitanju usamljena.

– Use i u svoje kljuse, ne mislim da postoji za nas bilo šta važnije od toga – da negujemo kulturu sećanja, a da razvijamo ekonomiju i gradimo puteve, bolnice i drugo. Tako ćemo najbolje sačuvati budućnost našeg naroda – naglasio je Vučić.

Kako je rekao, poštujući tuđe žrtve, ali nedajući i vraćajući sećanje na sopstvene žrtve, jer ćemo tako pokazati odgovoran stav prema sveme što je bilo na prostoru bivše Jugoslavije.

Leposavić je ranije izjavio da će priznati genocid u Srebrenici “kada se to nedvosmisleno utvrdi”, te da je sud u Hagu gde je suđeno za taj genocid “izgubio svoj legitimitet”.

1 COMMENT

  1. E moj Krivokapicu,nisam Crnogorac,ali majka moje majke jeste porijeklom ponosna Crnogorka.Mislim da se prevrce u grobu gledajuci i slusajuci tebe i tebi slicne izrode bez cojstva i muskosti.Dzaba bi obrazovanje ako si u dusi ostao kukavica i izdajica,ne samo Srpskog nego i Crnogorskog naroda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here