Navijač Hajduka kažnjen zbog Hitlera

0

Reuters
Foto: Ilustracija
 

Taj navijač, čije ime nije obelodanjeno, kažnjen je zato što je u maju prošle godine, preko Fejsbuk stranice udruženja Torcida Split, javno podsticao na nasilje i mržnju, pozivao na ubistvo homoseksualaca i veličanje Adolfa Hitlera, prenosi zagrebački jutarnji.hr

Kažnjen je uslovno na osam meseci i novčanu kaznu od 2.000 kuna (32.000 dinara), koliko iznose i troškovi sudskog postupka.

Taj navijač je učestvovao u raspravi na Fejsbuku povodom građanske inicijative za raspisivanjem referenduma u Hrvatskoj kojim bi se brak Ustavom definisao kao zajednica žene i muškarca.

U komentaru je napisao: "Ubij, zakolji…! Oj, Hitleru, ustani samo na pet minuta i rieši gorući problem na Zemlji…", a rasprava se vodila i o gej paradi koja se održavala u Splitu.

"Nameravajući da izazove netrpeljivost i osećaj lične ugroženosti kod osoba homoseksualne orijentacije i pripadnika crne rase preko svoga Facebook profila objavio je komentar kojim je pozivao na nasilje i mržnju", piše između ostalog u optužnici.

Njegove komentare su tužilaštvu prijavila udruženja koje se bave zaštitom ljudskih prava. S obzirom na to da on živi u Nikšiću svoju odbranu je izneo u Podgori, rekavši da se samo šalio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here