EPA-EFE
Lionel Mesi

Možda je Lionel Mesi najbolji strelac Barselone u istoriji i glavni šraf poslednje generacije, ali navijači ne smatraju da je on najveće ime koje je ikada zaigralo u ovom klubu.

Argentinac je u nedavnoj anketi obajvljenoj na sajtu Ranker zauzeo tek drugo mesto, a lovorike je pokupio njegov sunarodnik.

Naime, navijači Barse smatraju da je Dijego Maradona najveće ime koje je ikada zaigralo u Barseloni. A treba dodati da još nekoliko velikih imena nije moglo da se smesti u najboljih deset, počevši od legende iz pedesetih godina prošlog veka, Cezara Rodrigeza, pa sve do Nejmara.

Očigledno je da su aktuelne zvezde dobile malo veću prohodnost na čelo liste, pošto su se Luis Suarez i Đerar Pike našli među odabranima, a među njima su još mesto pronašli Ronaldo, Karles Pujol i Ćavi. Naravno o prvih pet ne treba trošiti previše reči, mada će sigurno biti onih koji će se zapitati da li je redosled mogao da bude drugačiji.

Na petom mestu liste se tako našao Andres Inijesta, koji je španski fudbaler sa najviše osvojenih pehara u istoriji (35), a koji će završetak karijere dočekati u Japanu. Ispred njega je na četvrtom mestu Johan Krojf, dok je treći Ronaldinjo, koji je sve zasenio fantastičnim potezima dok je igrao za Blaugranu.

Što se samog Maradone tiče, on je u Barseloni osvojio sam titulu u Kupu Kralja, nakon što je postao pravi superstar igrajući za reprezentaciju Argentine i za Napoli, osvojivši i Svetsko prvenstvo tokom 1986. godine, što je pehar kojim Mesi još ne može da se podiči.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here