Navijači kamenovali sve na terenu

0

Srpski fudbaleri Ivan Ergić i Milan Martinović jedva su se spasili linča na subotnjem meču između Burse i Dijabakirspora, kad su navijači domaće ekipe na teren počeli da ubacuju kamenje, mobilne telefone, plastične flaše…

 

Nekadašnji srpski reprezentativac Ivan Ergić, koji igra za Bursu, pogođen je kamenom u leđa, a zajedno sa svojim saigračima panično je napustio stadion, i to u sportskoj opremi, jer nije bilo vremena za presvlačenje. Prema rečima fudbalera Dijabakiraspora Milana Martinovića, u klubu su najavljivali naoštrenu atmosferu, ali ovakve incidente niko nije mogao da predvidi.

 

"Jedva smo izvukli živu glavu, kako fudbaleri Burse tako i mi domaći igrači. Gosti su na aerodrom otišli u opremi, jer nisu imali vremena da se presvuku, a stadion su napuštali u parovima po dvojica. Nama su u klubu rekli da se očekuje vatrena atmosfera, budući da je na prvom meču u Bursi bilo isto gusto, i da između ova dva kluba postoji veliki rivalitet, ali ovo niko nije mogao da očekuje", rekao je Martinović za "Kurir".

 

Nekadašnji fudbaler Rada i Crvene zvezde kaže da je u celoj toj pometnji prišao Ivanu Ergiću i rekao mu da se ne odvaja od njega u slučaju da navijači utrče na teren.

 

"Stadion je dva i po sata pred utakmicu bio pun i atmosfera je bila naelektrisana. Navijači su lomili tribine i kamenje ubacivali na teren, a kad je pogođen pomoćni sudija, odlučeno je da meč bude prekinut. Jedan kamen je pogodio i Ivana Ergića, koji mi je pokazao modricu na leđima. Tokom utakmice sam mu prišao i rekao da, ako navijači uđu na teren, bude uz mene, jer valjda neće napasti nas. Bilo je stvarno neprijatno. Nas dvojica se posle utakmice nismo ni videli budući da su gosti, kao što sam već rekao, panično napustili naš stadion.

 

On kaže da je dobro što je utakmica prekinuta, jer su posledice mogle da budu veće da je rezultat bio negativan.

 

"Utakmica se prekidala nekoliko puta, jer su na teren konstantno bacani razni predmeti, a samo ja sam izbacio pet mobilnih telefona. U jednom trenutku niste mogli da vidite travu, jer su svuda bile kamenice, plastične flaše i raznorazni predmeti. Bilo je toliko dramatično da sam u jednom trenutku pomislio prebiće i nas i njih. Još sam u šoku", rekao je Martinović.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here