EPA-EFE/CLAUDIO PERI

Gol i asistencija (nad njim napravljen penal) koje je Zlatan Ibrahimović zabeležio za nešto više od 50 minuta provdenih na terenu, rešili su derbi između Rome i Milana u nedelju veče (1:2) i tako ostavili Rosonere na debi prvog mesta Serije A sa Napolijem.

Ibra je postigao sjajan gol iz slobodnjaka u prvom poluvremenu, da bi početkom drugog poluvremena iznudio penal koji je Kesi realizoivao za velikih 2:0 u tom trenutku. Jasno je da je navijačima Rome to i te kako smetalo, te su upravo dvojicu pomenutih igrača vređali rasističkim uzvicima koji nisu prošli neopaženo.

Zlatanu su skandirali da je ciganin odmah psle gola, a sam napadač Milana ih je podignutim rukama ohrabrivao da to jače rade. Na kraju je dobio žuti karton za to zbog nesportskog ponašanja. Kesija su vređali onog trenutka kada je pogodio sa bele tačke, i to tako što su oponašali majmusnke krike.

Zbog ovih rasističkih povka, pogotovo što su iste imali i na utakmici protiv Napolija, Roma se suočava sa potencijalnom disciplinskom kaznom, pišu mediji u Italiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here