NBA: Majami i San Antonio poveli u polufinalu plej-ofa

0

Toni Parker
 

Majami je na svom terenu pobedio Bruklin sa 107:86 i poveo sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije. Do prve pobede u sezoni nad Bruklinom, aktuelne šampione predvodili su Lebron Džejms sa 22 poena, Rej Alen sa 19 i Kris Boš sa 15 poena i 11 skokova. Dvejn Vejd ubacio je 14, a Mario Čalmers 12 za Majami,
koji je i dalje neporažen u plej-ofu. Deron Vilijams i Džo Džonson postigli su po 17 poena za Netse, Pol Pirs dodao je osam poena, dok se Kevin Garnet nije upisao među strelce.

 

Majami je serijom od 15:2 u trećoj četvrtini uspeo da se odlepi i dođe do pobede. To je bila prva utakmica posle osam dana za dvostruke uzastopni šampione, nakon što su u prvom kolu pobedili Šarlot sa 4:0. Naredna utakmica igra se u četvrtak u Majamiju.

 

Košarkaši San Antonija pobedili su na svom terenu Portland sa 116:92 i poveli sa 1:0 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije. Do četvrte pobede u poslednjih pet utakmica u plej-ofu Sparse je predvodio Toni Parker sa 33 poena i devet asistencija. Marko Belineli ubacio je 19, Kavi Leonard 16, a Tim Dankan dodao je 12 poena i 11 skokova. Lamarkus Oldridž bio je najbolji u ekipi Portlanda sa 32 poena i 14 skokova, a Demjan Lilard dodao je 17 poena. Sparsi su već u prvom poluvremenu stekli 26 poena prednosti i bez problema su vođstvo sačuvali do kraja.

Naredna utakmica igra se u četvrtak a domaćin će ponovo biti San Antonio.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here