Prva zvezda Milvoki Baksa Janis Adetokumbo je proglašen MVP-em na trećoj ceremoniji dodela NBA nagrada u Santa Moniki.

Grk nigerijskog porekla je za prvi tim Istoka u regularnom delu sezone (60-22) upisivao 27.7 poena, 12.5 skokova, 5.9 asistencija, 1.5 blokada i 1.3 ukradene lopte po meču.

Adetokumbo je time postao drugi evropski igrač uz Dirka Novickog koji je uspeo da nadmaši “domaće”, a sa Stivom Nešom se kompletira trio neameričkih MVP-a.

Pol Džordž iz Oklahome i prošlogodišnji dobitnik Džejms Harden iz Hjustona su bili preostala konkurencija u najužem krugu.

I zvanje “trenera” godine je otišlo u Bakse,  Majk Budenholzer, prvog sastava Istoka u regularnoj sezoni. Šef stručnog štaba Nagetsa našeg Nikole Jokića, Majk Maloun, i Dok Rivers iz Klipersa su takođe bili u opticaju.

Francski “toranj” Rudi Gober će na Svetsko prvenstvo u Kini otići kao dvostruki najbolji defanzivac NBA lige. Centar Jute je upisivao 13 skokova i 2.3 blokade u sezoni.

Treći put u tri različita tima Lu Vilijams uspeva da odnese nagradu najboljeg igrača sa klupe. Prethodno je blistao u Reptorsima 2015. i Lejkersima prošle sezone. Bio je prvi strelac Klipersa, rešavao je utakmice, dokazavši da nisu klupa ili startna petorka nisu merilo kvaliteta.

Vilijamsov saigrač Montrez Herel i Litvanac Domantas Sabonis iz Indijane su bili takođe nominovani.

Paskal Siakam iz Toronta je igrač koji je najviše napredovao. Kamerunac je “iz senke” postao jedan od nosilaca NBA šampiona, a Dianđelo Rasel i Dieron Foks su mogli samo da mu tapšu.

Veče otvara Luka Dončić, nagradom za rukija godine.

Slovenačko čudo u dresu Dalasa je za takmace imalo prvog pika Deandrea Ejtona iz Finiksa i Trea Janga iz Atlante. Interesantno, Jang i Dončić su trejdovani jedan za drugog i ispada za sada da su obe strane pogodile sa mladim uzdanicama.

Prvi put od Džejsona Kida 1995. godine da Maveriski imaju debotanta godine.

Saigrač godine, nagrada koju dodeljuju igrači za sportsko ponašanje, završila je u rukama Majka Konlija.

NBA “Oskar”, “Gremi”, “Emi” okupiće mnoge bivše i aktuelne asove, a voditelj će biti neponovljivi Šakil O’Nil.

U toku je dolazak pozvanih zvezda, ne samo košarkaških već i šoubiznisa. Na klipu ispod možete uživo pratiti, možda baš Vaš omiljeni igrač trenutno pozira pred aparatima ili daje intervju:

 

Specijalne nagrade za životno delo dobiće ikona Boston Seltiksa Leri Bird i El-EJ Lejkersa Irvin “Medžik” Džinson, ličnosti čiji je rivalitet ’80-ih “spasao” NBA iz ponora, vratio popularnost košarci, koja se uspešno prenela narednih decenija. Prethodni dobitnici bili su Bil Rasel i Oskar Robertson.

 

Spisak kategorija i nominovanih:

MVP: Džejms Harden (Hjuston Rokets), Janis Adetokumbo (Milvoki Baks), Pol Džordž (Oklahoma Siti Tander)

 

Trener godine: Majk Budenholzer (Milvoki Baks), Majkl Maloun (Denver Nagets), Dok Rivers (L.A. Klipers)

 

Najbolji defanzivac: Pol Džordž (Oklahoma Siti Tander), Janis Adetokumbo (Milvoki Baks), Rudi Gober (Juta Džez)

 

“Šesti” igrač: Montrez Herel (L.A. Klipers), Lu Vilijams (L.A. Klipers), Domantas Sabonis (Indijana Pejsers)

Ruki godine: Deandre Ejton (Finiks Sans), Tre Jang (Atlanta Hoks), Luka Dončić (Dalas Maveriks)

 

Igrač koji je najviše napredovao: Paskal Siakam (Toronto Reptors), Dieron Foks (Sakramento Kings), Dianđelo Rasel (Bruklin Nets)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here