NBA: Oklahoma i Indijana izjednačili u polufinalu plej-ofa

0

Kris Pol i Rasel Vestbruk
 

Oklahoma je na svom terenu pobedila Los Anđeles Kliperse sa 112:101 i izjednačila na 1:1 u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije. Tandere su do pobede predvodili Rasel Vestbruk sa "tripl dabl" učinkom od 31 poena, 10 skokova i 10 asistencija i novi MVP NBA lige Kevin Durent sa 32 poena, 12 skokova i devet asistencija. Durentu je pre utakmice uručena nagrada za najkorisnijeg igrača NBA
lige. Vestbruku je to treći "tripl dabl" u poslednjih pet utakmica u plej-ofu, a 12. u karijeri. Durentu je nedostajala jedna asistencija za takav učinak, pa su njih dvojica propustili priliku da postanu prvi saigrači u istoriji lige koji su ostvarili "tripl dabl" u jednoj utakmici u plej-ofu.

 

U ekipi Klipersa Džej Džej Redik bio je najefikasniji sa 18 poena, dobru partiju prikazao je Kris Pol, postigao je 17 poena i imao 11 asistencija, dok je Blejk Grifin dodao 15 poena. Treća utakmica igra se u petak u Los Anđelesu.

 

Košarkaši Indijane pobedili su na svom terenu Vašington sa 86:82 i izjednačili na 1:1 u polufinalu plej-ofa Istočne konferencije. Roj Hibert predvodio je Pejserse do pobede sa 28 poena i devet skokova, Džordž Hil dodao je 14, a Lens Stivenson 12 poena, sedam skokova i pet asistencija. U ekipi Vašingtona Marcin Gortat bio je najefikasniji sa 21 poenom i 11 skokova, Bredli Bil dodao je 17, a Nene 14 poena.

Treća utakmica igra se u petak u Vašingtonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here