NBA: Oklahomi presudio video snimak, Memfis ima meč loptu!

0

Zek Rendolf i Majk Miler
 

Oklahoma Siti Tander se nalazi na korak od ispadanja u četvrtfinalu plej-ofa Zapadne konferencije! Memfis Grizliji su su i treći put u pet mečeva savladali favorizovanog Kevina Duranta i družinu i nalaze na se pobedu od velike senzacije.
Četvrti meč zaredom, Oklahoma i Memfis su u produžecima odlučivali o pobedniku što se nikada ranije nije desilo u plej-of serijama u NBA ligi. Grizliji su slavili na gostujućem terenu 100:99 posle dodatnih pet minuta igre i imaju šansu da pred svojim navijačima u šestom meču naprave odlučujući korak ka plasmanu u polufinale Zapade za šta im uoči serije protiv Tandera nisu davane velike šanse.
Drama i neizvesnost koji prate čitavu seriju sinoć su dostigli svoj vrhunac. Izgledalo je kao da je Oklahoma pobedila, na parketu je počelo veliko slavlje igrača Tandera, ali su se na kraju radovali košarkaši Memfisa.

Oklahoma se jedva spasila poraza i u regularnom delu meča, zahvaljujući Raselu Vestbruku koji je ukrao loptu Konliju četiri sekunda pre kraja i izjednačio. U produžecima je heroj Memfisa bio Majk Miler koji je vezao dve trojke i držao goste u vođstvu. Na 2,7 sekundi pre kraja je promašio trojku za pobedu pri vođstvu njegovog tima od 100:99 i Tander je dobio šansu za poslednji šut. Kevin Durant je iz teške pozicije pokušao za tri poena, lopta se odbila do Serža Ibake koji je uspeo da je probacio kroz obruč i počelo je slavlje domaćih košarkaša. Ipak, pregledanjem video snimka utvrđeno je da je Ibaka uputio šut posle isteka vremena, pa su se uloge na parketu promenile i na kraju su se radovali košarkaši Memfisa.

Tanderu nije pomogao ni tripl-dabl učinak Rasela Vestrbuka koji je meč završio sa 30 poena, 13 asistencija i 10 skokova. Durant je imao 26 poena.

 

U pobedničkom timu, junak pobede je bio Majk Miler sa 21 poenom od čega su većina bili odlučujući. Opet je sjajnu partiju pružio centarski tadnem Zak Rendolf – Mark Gasol. Rendolf je zabeležio 20 poena i 10 skokova, a Španac 11 koševa i 15 skokova. Vođstvo od 3:2 na Zapadu imaju i Los Anđeles Klipersi protiv Golden Stejt Voriorsa. U senci skandala koji je napravio njihov vlasnik Donald Sterling koji je sinoć doživotno suspendovam Klipersi su uspeli da se izdignu iznad afere i slave u petom meču serije. Vodili su tokom većeg dela meča, a kada su sredinom četvrte četvrtine poveli sa devet poena razlike, prelomili su pitanje pobednika. Junak pobede je bio snažni centra De Andre Džordan sa 25 poena i čak 18 skokova. Kris Pol je imao 20 koševa, ali je šutirao slabih 6/17, Grifin je dodao 18 poena… Na drugoj stzrani je Tompson bio najefikasniji sa 21 poenom, Igudala i Li su imali po 18 koševa.

Posle Majamija, Istok je dobio i drugog polufinalistu. Vašington je posčistio favorizovane Čikago Bulse sa 4:1 i upisao jedan od najvećih uspeha kluba u poslednjih 40 godina. Vizardsi su dominirali tokom cele serije protiv Bikova i zasluženo pobedili 75:69 u petom meču. Džon Vol je ubacio 24 poena, Nene četiri manje, a Bredli Bil 17 koševa u pobedničkom timu.

ZAPAD
Los Anđeles Klipers – Golden Stejt 113:103 (31:21, 24:29, 22:22, 36:31) – 3:2 u seriji
Oklahoma – Memfis 99:10 (25:30, 18:25, 27:21, 20:14, 9:10) – 2:3 u seriji
ISTOK
Čikago – Vašington 69:75 (15:2326:1811:20, 17:14) – 1:4 u seriji

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here