Ne branim za Srbiju zbog muške frizure!

0

Selektorki se ne dopada njena frizura: Ljiljana Gardijan

 

Ljiljana Gardijan (26), čuvar mreže subotičkog Spartaka, nedavno je sa kolegenicom Anom Ivanov, ispisala istoriju ženskog fudbala, jer na 11 utakmica nisu primile nijedan pogodak u jesenjoj polusezoni. Gol razlika kluba iz Subotice, lidera na tabeli Prve ženske lige, iznosi neverovatnih 58:0, a Ljilja, sigurno najbolji srpski golman, je bez nastupa u ženskoj reprezentaciji preko tri godine!?

 

Logično i prvo pitanje za našu gošću bilo je “zašto?”, a onda smo dobili neverovatan odgovor.

"Samo i isključivo jer je tako odlučila selektorka Suzana Stanojević. Namerno neće da me zove u nacionalni tim, iako sam bila reprezentativka u svim mlađim kategorijama. U seniorskoj, međutim, otkako je nasledila Pericu Krstića pre tri godine, nisam pozvana nijednom, ni na kamp, a ni na pripreme", otkriva nam Ljilja.

 

Ipak, najviše nas je frapirao razlog zbog kojeg najbolji golman u ženskom fudbalu ne može da brani za nacionalni tim.

 

"Pre tri godine, imale smo sastanak u Savezu, na kojem sam zatražila objašnjenje za izostavljanje sa spiska, a onda sam se šokirala. Selektorka mi je doslovce u lice rekla da neću biti pozvana sve dok ne pustim dugu kosu?! Rekla je da joj smeta što nosim kratku kosu, da to nimalo nije ženstveno i da me ne želi u timu sve dok ne promenim frizuru. Naravno, nije mi padalo na pamet, jer ne volim dugu kosu i od tada me ne poziva u reprezentaciju. Dugo su iz Spartaka molili Suzanu da promeni tu odluku, ali ona neće. Kaže da će raditi šta joj je volja, i tako sam dospela u paradoks da moja rezerva u klubu, uredno dobija poziv pre mene", priča sa nevericom Ljiljana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here