Foto: MN Press
Igor Kokoškov

Košarkaška reprezentacija Srbije neslavno je završila kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju. Na svom terenu naši košarkaši su poraženi od Italije 102:95 i tako će Olimpijske igre gledati preko televizije.

Ovo je obeleženo kao neuspeh i od strane javnosti, ali i samih igrača.

Bilo je i kritika na rad selektora Igora Kokoškova, a bivši reprezentativac naše zemlje, Željko Rebrača, ističe da on nije za smenu selektora.

– Ja tu ne bih pravio promene, mislim da Kokoškov ima veliki trenerski kvalitet. Treba nastaviti dalje sa njim, dati mu šansu da vodi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu naredne godine. Ako budemo menjali selektora posle nekoliko utakmica, promenićemo ih 25 u ne tako dugom periodu.

– Sa toliko malo vremena za treninge, Kokoškov nije mogao da postavi sistem igre. Mislim da je u takvoj situaciji veći deo odgovornosti na igračima nego na treneru- rekao je Rebrača za Novosti.

Na pitanje da li su igrači osetili pritisak igranja pred domaćom publikom, Rebrača kaže:

– Ovde pričamo o Srbiji kojoj je ambicija da osvoji zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, ili najmanje da igra u finalu. O kakvom onda pritisku u kvalifikacionim utakmicama možemo da govorimo – rekao je Rebrača.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here