Pixabay.com

U istraživanju Univerziteta Kvebek naučnici su se pozabavili pitanjem zašto muškarci glume orgazam.

Ispitali su o toj nezgodnoj temi 230 muškaraca starih između 18 i 29 godina. A oni su priznali da su otprilike kod jedne četvrtine svih seksualnih susreta s partnerkom – glumili orgazam. Razlozi za to su višestruki: seks je trajao predugo, nisu više mogli da održe erekciju, izgubili su želju tokom seksa ili su bili preumorni.

Jesu li ti muškarci izuzetak?

Čini se da nisu. U istraživanju Univerziteta Kansas iz 2010. godine su naučnici ispitali 180 studenata i došli do rezultata da je oko četvrtina ispitanika barem jednom u životu odglumila orgazam.

Kako uspeva prevara

Muškarci pokušavaju da odglume orgazam „akustičnim signalima“ – to jest glasnim stenjanjem te jakim napinjanjem tela nakon kojeg sledi potpuno opuštanje. Ako nosi kondom, onda nam je teško dokučiti šta se i da li se desilo. Muškarci brzim skidanjem i bacanjem kondoma sprečavaju žene da primete da li glumi ili ne. Kod seksa bez kondoma, tu je brzi odlazak u kupatilo…

Kako otkriti da li je glumio

Iznenađujuće jednostavnim trikom: dodirni ga sasvim nežno po njegovom osetljivom mjestu. Nakon orgazma je tvoj partner u većini slučajeva ekstremno osetljiv na dodire. Ako ne reaguje osetljivo na dodire, moguće je da nije doživeo orgazam.

Šta ako je glumio

To zavisi od toga kakva je veza sa seksualnim partnerom. Ako je to bio tek seks za jednu noć, onda se ne isplati trošiti energiju na razgovor o tome. Ako se radi o dugotrajnoj vezi, onda je važno utvrditi zašto je glumio orgazam i koliko često to radi. Možda bi hteo da nešto novo pokuša s tobom ili je u nekom području svog života pod stresom. Budi iskrena s njim i daj mu do znanja da ga razumeš i da si tu za njega. Osim što ćeš svom seksualnom životu dati novi zamah, verojatno će i vaša veza dobiti novi, puno uzbudljiviji smer.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here