Ne igrajte se Šešeljevim životom

0

Ne igrajte se sa Šešeljevim životom sklapanjem nekakvih novih pogodbi sa Tribunalom o kućnom pritvoru. Treba mu više od toga: Mirčić
 

– SRS upozorava vlast da se ne igraju sa Šešeljevim životom sklapanjem nekakvih novih pogodbi sa Tribunalom o kućnom pritvoru, nego da učine sve da on momentalno bude pušten na slobodu i da u normalnim, ljudskim uslovima, leči i izleči opaku bolest. Tumor je najozbiljnije ugrozio njegovo zdravlje, rekao je Mirčić i dodao da Šešelj opaku bolest ne može lečiti u neljudskim uslovim pritvora Haškog tribunala ili u uslovima kućnog pritvora.

 

– Bilo kakve terapije neće imati efekta ukoliko se primenjuju u neljudskim uslovima pritvorske jedinice Tribunala ili u uslovima kućnog pritvora. Šešeljev život je ozbiljno ugrožen i on mora imati odgovarajući medicinski tretman. Šanse za poboljšanje Šešeljevog zdravlja postoje, ali ne u haškoj pritvorskoj jedinici ili kućnom pritvoru", rekao je Mirčić i naglasio da su srpski radikali već sad spremni da izraze građansku neposlušnost, ukoliko se vlasti ogluše o njihove zahteve da Šešelj bude pušten na slobodu.

 

"Spremni smo već sad da izrazimo građansku neposlušnost bojkotom aktuelne vlasti, kao i svih njenih institucija, posebno pravosudnih, što će zavisti od budućih dešavanja. Radikali zato još jednom skreću pažnju vlastima i podsećaju da je ogorčenje građana Srbije stanjem u društvu već odavno prisutno, te da bi poigravanje sa životom Šešelja samo dolilo ulje na vatru i moglo dovesti do eskalacije ukupne situacije u zemlji", upozorio je Mirčić.

 

Prema njegovim rečima, Šešelj bi u najskorije vreme trebalo da bude podvrgnut skeniranju organizma, da bi se utvrdilo koliko je tumor uzeo maha, i preduzele odgovarajuće medicinske mere.

 

Ljajić: Ako nam dozvole, poslaćemo u Hag srpske lekare

 

– Šešelj je pre nekoliko dana saopštio rukovodstvu SRS-a da su mu lekari u Hagu otkrili metastaze na dva mesta na jetri. Stoga će Šešelju veoma brzo biti urađen pet-skener, da bi se utvrdilo koliko je tumor uzeo maha i shodno tome preduzele odgovarajuće mere, među kojima je eventualni operativni zahvat, naveo je Mirčić.

 

Vojislav Šešelj je pre godinu dana operisan zbog problema sa karcinomom koji mu je zahvatio debelo crevo. Haški tribunal ni posle 12 godina držanja Šešelja u pritvoru nije doneo presudu protiv lidera SRS-a, što se smatra jedinstvenim pravosudnim slučajem.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here