Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas na Pešteru združenoj taktičkoj vežbi sa bojevim gađanjem Vojske Srbije “Munjeviti udar 2021”.

Združena taktička vežba sa bojevim gađanjem “Munjeviti udar 2021” – najveća u poslednjih nekoliko decenija, počela je danas na vojnom poligonu na Pešteru.

– Sa nama su danas i junaci sa Košara. Među njima je sedam njih koji su sa teritorije Crne Gore, a bili su na Košarama. Hvala vam što ste ovde sa nama – rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na početku obraćanja.

– Za ljude koji nisu primetili, videli ste u vazduhu 11 aviona MiG-29, prvi put u našoj zemlji. Među njima su i modernizovane dvadesetdevetke. Videli ste i “Orlove” i “Galebove”. Ukupno 25 lovaca i bombardera u vazduhu, pre nekoliko godina je bilo samo četiri ili pet. Videli ste i nove tenkove, mašine kao što su PASARS, “Pancire” i mnoge druge – kazao je predsednik.

Navodi da nas ne interesuje da pretimo, kao ni sukobi ni ratovi.

– Samo da svoj narod odbranimo, ništa lepše od toga – ističe.

Čestitao je svim učesnicima i pripadnicima vojske.

Na pitanje novinara o Kosovu kaže da se stav Srbije nije promenilo i da se neće promeniti. Kada je u pitanju razgovor sa Angelom Merkel, navodi da će biti velika konferencija 4. i 5. jula.

– Razgovaraćemo o svemu – dodaje i objašnjava da je svaki razgovor sa njom od izuzetnog značaja za našu zemlju.

O Crnoj Gori

Vučić je, upitan za tvrdnju bivšeg lidera Narodne stranke i potpredsednika Skupštine Crne Gore da on odlučuje da li će Demokratski front rušiti vladu Zdravka Krivokapića, rekao da je očigledno da se svako, ko poželi nešto da kaže protiv njega, oseća važnim.

– Rekao sam ranije da kada za nekim velikim brodom uplove dve ajkule u Boku Kotorsku onda sam ja kriv. Ne znam ni ko je taj, ni koja je stranka. Mene ne zanima ko će tamo da vlada, ali će uvek da me zanima pozicija srpskog naroda – poručio je on.

Istakao je da za one koje ga napadaju ni majka rođena ne bi čula, jer postaju veliki, kako smatraju, tek kada ih Vučić pomene.

Kazao je da se naslušao besmislenih optužbi, i da će toga biti još. Što se Narodne stranke u Crnoj Gori tiče konstatovao je da je bila jednom takva stranka, pa su je uništili.

Na kraju on je iskazao zahvalnost pripadnicima Vojske Jugoslavije iz Crne Gore koji su branili našu zemlju na Košarama.

Delta soj je stigao

Ističe da Britanija ima veliki problem sa novim sojevima virusa, i zato apeluje da se svi građani vakcinišu. Na pitanje koliko je realno da će delta soj stići u Srbiju, on odgovara:

– Stigao je, ali očekujemo da mesec ili dva provedemo u miru – kaže.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here