Hrvatski teniser Borna Ćorić kaže da i dalje sanja o prvom mestu na ATP listi i osvajanju Grend slem titule.

Ćorić nije u najboljoj formi na početku sezone, pošto je nakon trijumfa nad Dominikom Timom na ATP kupu, vezao četiri poraza zaredom.

– Jedan od mojih snova jeste da osvojim Gren slem titulu i da budem prvi teniser na svetu, ali i dalje sam daleko od tih snova. Postao sam 12. na svetu i to mi daje samopouzdanje da mogu da igram sjajno, ali moram da ostanem zdrav i da nastavim vredno da radim. Nadam se da mogu da se vratim na svoj najviši nivo i da onda ciljam te snove – rekao je Ćorić.

Ćorić ističe da su Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković i dalje nivo iznad svih, te da mlađi igrači treba da se fokusiraju na svoju igru.

– Malo sam dalje od igrača iz svoje generacije, nikada nisam prošao dalje od četvrte runde na Slemu. Ali vidim njih kako im ide dobro, mislim da mi treba više vremena. Svi mi moramo da se fokusiramo na trening i na to da postanemo bolji, a ne da mislimo o Federeru, Nadalu i Đokoviću jer njih ne možemo da kontrolišemo. Nadam se da će neko mlađi uskoro osvojiti najveći trofej – dodao je Ćorić.

Ćorić je trenutno 31. teniser sveta, a naredni turnir na kojem će učestvovati biće ATP Masters 500 u Rio de Žaneiru.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime