Milorad Kosanović doveden je u Radnički da nastavi putem kojim je ekipu prošle sezone vodio Nenad Lalatović, a što u poslednjih mesec-dva nije uspelo Simi Kruniću.

Prekaljeni trener u sredu je zvanično predstavljen na konferenciji za medije, gde je objasnio kako je došlo do toga da sedne na klupu Nišlija.

– Poziv Radničkog zatekao me je na odmoru. Ja sam znao da ću posle pet odigranih kola u našoj ligi imati nekoliko ponuda, a ispalo je da sam dobio najbolju moguću i veoma mi je drago zbog toga. Mislim da je bilo samo pitanje trenutka kada ću doći u Niš, s obzirom na to da osim odlaska u inostranstvo, ja u Srbiji drugi izbor nisam ni imao. Kažu da ne mogu u Partizan, mada ne znam zašto, u Zvezdu više ne mogu, u Vojvodinu mi ne daju i ostao je Radnički, pošto sam sve ove ispod Radničkog manje-više već trenirao.

Kosanović je konstatovao da je dolaskom na “Čair” napravio “najnormalniji odabir”.

– Radnički je ozbiljan klub sa bogatom tradicijom, koji je još više narastao u protekle dve-tri godine. Posedujemo kvalitetne igrače, prvenstvo je tek počelo i imamo vremena da doradimo neke stvari i ostvarimo sve što je pred nas postavljeno. Smatram da ćemo u budućnosti biti bolji nego sada, mada ni ovo do sada nije bilo loše… Moje ambicije su iste kao i ambicije kluba, a pošto ovaj klub vodi jedan posebno ambiciozan čovek, ja ću to morati da pratim.

Popularni “čika Miša” naveo je da će mu biti potrebno oko nedelju dana da stvari u ekipi postavi na svoje mesto.

Do kraja prelaznog roka, moguće su “jedna ili dve korekcije”.

– Odradio sam jedan trening sa ekipom i video sam da na nekim pozicijama imamo po nekoliko kvalitetnih igrača, dok smo na nekim pozicijama deficitarni. Video sam i dvojicu zanimljivih mladih igrača i to će biti moj najveći izazov – da njih uključim u prvi tim i da ih uskoro imamo ovde kao nosioce igre. Ne možemo da dovodimo igrače za po nekoliko miliona kao neki, moramo da se oslonimo na ono što imamo.

Radnički je prošle sezone osvajanjem drugog mesta ostvario najveći uspeh u istoriji kluba.

– Mislim da se poredak neće mnogo menjati u odnosu na prošlu sezonu, osim što će se Radničkom, Zvezdi, Partizanu i Čukaričkom priključiti i Vojvodina. Uveren sam da imamo sve što je potrebno da zadržimo Radnički tamo gde je bio u prethodne dve sezone – poručio je Milorad Kosanović.

On će na klupi Nišlija debitovati u nedelju od 18.30, kada će Radnički u okviru 6. kola Superlige dočekati Spartak.

Vojvodina i TSC vode na tabeli sa po 13 bodova, prati ih Crvena zvezda sa 12 i utakmicom manje, dok Partizan (utakmica manje) i Radnički imaju po 10.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here