U četvrtom kolu Serije A tim iz Firence vodio protiv Atalante u Bergamu s 2:0, a domaćin do boda došao golom u petom minutu nadoknade vremena (2:2).

Fiorentina već 18 utakmica ne zna za pobedu u italijanskom prvenstvu. To je njen najduži post posle sezone 1937/38, kada je crna niska imala 22 meča.

Tri boda su poslednji put uzeta u prošlom šampionatu, s 4:1 na igralištu Spala, 17. februara ove godine. “Viola” u 2019. nema pobedu u Seriji A pred svojom publikom, a to je već 13 utakmica. Njeni navijači se nisu obradovali na stadionu “Artemio Franki” još od 16. decembra prošle godine, kada je savladan Empoli s 3:1.

Prilika da razočaranjima dođe kraj je u sredu. U Firencu stiže Sampdorija, koja ima bod više od poslednjeplasirane Fiorentine, koja je u Bergamu vodila autogolom Argentinca Polomina u 24. minutu i pogotkom francuskog veterana Franka Riberija u 65. Dugogodišnji as Bajerna, najveće pojačanje ovog leta, postao je s 36 godina i 168 dana najstariji stranac koji se upisao u večnu listu strelaca italijanske lige.

Bod su Atalanti, učesniku Lige šampiona, doneli rezervista Josip Iličić (84. minut), Slovenac bosanskog porekla koji je četiri godine igrao u Fiorentini (2013-17), iz koje je i došao u Bergamo, i belgijski half Timoti Kastanje.

Nikola Milenković je u gostujućem timu odigrao ceo meč. Dušan Vlahović je ušao u igru u 77. minutu umesto Federika Kjeze.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here